bucharest tech week 2021

București Mall așteaptă bucureștenii la 7 seri de tango argentinian exuberant, în perioada 4–10 septembrie 2017

Capete de afiș sunt muzicianul argentinian Mariano Castro – dublu nominalizat la premiile Grammy, Cvartetul Passione și Barbarossa Samba Group

La începutul lunii septembrie, Asociația pentru Cultură și Tango, cu sprijinul ARCUB, va organiza în București Mall un regal artistic dedicat celui mai senzual și exuberant stil de tango, tangoul Argentinian, printr-o serie de activități care vor include cursuri gratuite de dans, demonstraţii în aer liber, concerte, sesiuni informative şi alte evenimente culturale. De asemenea, în perioada 4 – 10 septembrie, centrul comercial va găzdui o expoziție itinerantă a istoriei tangoului argentinian.

Săptămâna Tangoului Argentinian – cadrul mai amplu în care se desfășoară evenimentul – va fi marcată printr-o expoziție itinerantă, „Istoria Tangoului Argentinian”, realizată în parteneriat cu Centrul Cultural Casa Artelor și accesibilă gratuit tuturor celor ce vor vizita centrul comercial din zona Vitan în perioada 4 – 10 septembrie. Expoziția va fi inaugurată marți, 5 septembrie, de la ora 18.30. Tot marți, bucureștenii interesați sunt invitați la un curs gratuit de inițiere în tangoul argentinian, între orele 19:30 – 20:30.

Tango argentinian

Miercuri, 6 septembrie 2017, începând cu ora 19:00, se va desfășura un spectacol gratuit, susținut de artistul argentinian Mariano José Castro și de cvartetul Passione. Spectatorii vor putea dansa împreună cu trei perechi de profesioniști ai tangoului, vor asista la demonstrații de măiestrie oferite de aceștia și vor putea discuta liber cu membrii echipei, cu toții pasionați de cultura tangoului argentinian, pentru a putea pătrunde secretele acestui dans consacrat deja ca mod de viață. În încheiere, organizatorii vor oferi tuturor posibilitatea punerii în practică a celor învățate, la o seară de tango.

Programul complet al serii de 6 septembrie va fi următorul:
●19:00 – 20:00 – recital cu durata de 60 minute alături de Mariano Castro, Cvartetul Passione și trupa Barbarossa, pe muzica cărora vor dansa 3 cupluri de dansatori de tango argentinian
●20.00 – 23.00 – seară de tango Argentinian dedicată publicului și comunității de tango din România.

Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, Mariano José Castro s-a stabilit din 2013 în România. A adus cu el vasta sa cultură muzicală, un statut recunoscut la nivel mondial şi o mare bucurie de a cânta. În cariera sa de interpret la pian sau chitară, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock şi muzică clasică. Din anul 2008, face parte din grupul Narcotango, care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică. Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate – interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”. Cu această trupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină.

Cvartetul Passione este format din patru tinere absolvente ale Universității de Muzică din București. De la înființare, în 2006, cvartetul a susținut concerte și recitaluri în România, Grecia, Italia și Japonia, dar a fost încadrat și în alte proiecte, alături de artiști consacrați, chiar din alte sfere ale muzicii. Repertoriul său include aprox. 400 de piese clasice, organizate pe perioade stilistice, dar și piese moderne scrise pentru formula de cvartet.

Invitatul special al serii va fi Barbarossa Samba Group – o trupă ce are la bază percuția braziliană. Barbarossa Samba Group înseamnă show live, dans, forță, dar și sensibilitate totodată. Energie, viață, vibrație, sunet. O combinație de muzică live și dans, în același timp plină de forță, dar și de sensibilitate.

„Acțiunile din cadrul Săptămânii Tangoului Argentinian fac parte dintr-un proiect mai mare al asociației noastre, Mall Cultural, care își propune transformarea centrelor comerciale din România în centre culturale. Acest proiect este un prim pas pentru reinventarea urbană a mall-urilor ca spații culturale. Dorim ca proiectul “Mall Cultural” să fie sustenabil și să fie replicat în marile orașe din România unde există centre comerciale cu audiențe foarte mari, care pot deveni treptat centre culturale de proximitate și parteneri ai instituțiilor culturale convenționale. Proiectul, prin specificul său, are toate premisele să fie un proiect de durată, datorită emergenței mall-urilor în România pentru următoarele cel puțin 2 decade”, a declarat Anca-Maria Ionescu, președinte al Asociației pentru Cultură și Tango.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate la https://mall.tangoact.ro/.

Despre Mariano Castro:
„Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, Mariano José Castro, argentinian din Buenos Aires s-a stabilit din 2013 în România. A adus cu el vasta sa cultură muzicală, un statut recunoscut la nivel mondial şi o mare bucurie de a cânta”.(Mioara Basca, Radio Romania). Detalii pe https://www.marianocastro.ro/.

Despre Cvartetul Passione:
Cvartetul Passione este format din patru tinere absolvente ale Universității de Muzică din București. De la inființare, în 2006, cvartetul a susținut concerte și recitaluri în România, Grecia, Italia și Japonia, dar a fost încadrat și în alte proiecte, alături de artiști consacrați, chiar din alte sfere ale muzicii. Detalii pe https://www.cvartetpassione.ro/ro/index.php.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *