Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Bucate alese cu grija din „camara romaneasca” la Targul Produselor Traditionale

(29 noiembrie – 02 decembrie 2012 – ROMEXPO)

Ce poate fi mai imbietor pentru un roman gurmand decat un festin traditional cu bucate alese din zonele Ardealului, Bucovinei sau Munteniei?

Strachini burdusite cu slanina, carnati afumati, bucati zdravene de sunca impanate, muraturi dupa reteta bunicii, castane coapte, miere de albine bio, dulceturi, prajituri si ciocolata de casa, alune si migdale pralinate, mere glazurate – pe toate le veti gasi la ROMEXPO incepand de joi, 29 noiembrie si pana duminica 02 decembrie, la cea de-a XI-a editie din acest an a Targului de Produse Traditionale.

Printre cei 50 de participanti care isi vor etala produsele pe Aleea Negustorilor se afla si Domnul Dioszegi Tibor din Sfantu Gheorghe care ne povesteste cu mandrie: „Anul trecut am obtinut Recordul Mondial pentru cea mai mare paine de 126 kg la „Zilele orasului Sfantu Gheorghe”. Anul acesta am realizat la INDAGRA cea mai mare paine din Bucuresti de 77 kg. Detinem, de asemenea, recordul pentru cel mai mare gulas din lume de 1,100 de litri. Afacerea este la baza una de familie, firma avand in prezent o brutarie si o carmangerie cu 200 de angajati.”

Despre produsele sale, Domnul Dioszegi Tibor declara „preparatele din carne de porc si oaie pe care le vom aduce la targ provin de la animale crescute cu furaje naturale in zona de munte din Harghita. Dintre retele proprii, ne mandrim cu trei feluri de mezeluri: vita cu porc picant, vita cu porc nepicant si jumari de porc de Mangalita – suntem singurul producator de produse din carne de porc de Mangalita din Romania, aceasta rasa fiind importata din Ungaria. Un avantaj al acestei rase il reprezinta lipsa colesterolului.”

In final, Domnul Tibor ne dezvaluie reteta traditionala de a face fata contiilor extreme ale iernii: mamaliguta cu pastrama si palinca – pe care va invitam sa le degustati la finalul acestei saptamani, la Targul de Produse Traditionale.

In plus, vizitatorii acestui targ vor mai fi imbiati de catre negustori cu: magiunul de Topoloveni, singurul produs traditional romanesc certificat de UE, vinuri alese de diverse sortimente de la Pietroasele, legume de gradina conservate sub forma de muraturi sau zacusca, cas afumat, cascaval de casa, costita de oaie, branza de burduf, telemea de oaie, carnati de oaie, slanina fiarta cu usturoi si multe altele.

Asadar, in prag de iarna, va asteptam la Romexpo, pentru un adevarat festin al bucatelor traditionale romanesti.

Program de vizitare:
29 noiembrie – 01 decembrie – 10:00 – 19:00
02 decembrie: 10.00 – 18.00

In aceeasi perioada, la Romexpo, se vor desfasura si: Targul Cadourilor de Craciun, Antique Market si KIDEX Baby Boom.

www.targprodusetraditionale.ro

Bucuresti, 28.11.2012

{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.