free download 78 travel guides written by experts

bpv GRIGORESCU: In primele sase luni din 2009 portofoliul de litigii fiscale

al societăţii ajunge la aproximativ 15 milioane de euro

Portofoliul de litigii fiscale al bpv GRIGORESCU a crescut cu mai mult de 20% faţă de previziunile iniţiale, ajungând la aproximativ 15 milioane de euro în valoarea totală a cererilor de chemare în judecată înregistrate.
"Anticipăm că valoarea creanţelor fiscale reprezentate de firma noastră va depăşi 35 milioane de euro până la sfârşitul anului ", spune Cătălin Grigorescu, avocat coordonator al bpv GRIGORESCU. "Creşterea numărului de litigii fiscale este cauzată în principal de doi factori: intensificarea activităţilor de colectare a taxelor de către administraţia fiscală, în special în cazul marilor contribuabili precum şi atitudinea contribuabililor, din ce în ce mai reticenţi în a accepta practicile sau constatările abuzive ale administraţiei fiscale în actuala conjunctură economică. Ne aşteptăm ca această tendinţă să continue, pe măsură ce se deteriorează condiţiile economice."

Practica de Litigii şi Arbitraj a bpv GRIGORESCU este axată pe litigii comerciale, fiscale şi administrative şi a cunoscut o dezvoltare importantă prin cooptarea lui Liz Minea partener al societăţii bpv GRIGORESCU şi coordonator al Departamentul de Litigii şi Arbitraj de la începutul anului.

"Recomandăm clienţilor să păstreze o relaţie în termeni buni cu administraţia fiscală, în măsura în care aceasta nu îşi exercită autoritatea în mod abuziv", spune Liz Minea.

Anca Grigorescu, partenerul care conduce Departamentul de Drept Fiscal din cadrul bpv GRIGORESCU adaugă faptul că "o treime dintre litigiile fiscale la care lucrăm provine din recomandările primite din partea firmelor de consultanţă fiscală, care consideră expertiza noastră în litigii fiscale ca fiind complementară practicilor lor de consultanţă fiscală".

bpv GRIGORESCU a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri de aproximativ 3 milioane euro, cu 30% mai mare faţă de anul precedent, iar pentru anul în curs previzionează o cifră de afaceri egală cu cea pe 2008.

bpv GRIGORESCU este o societate românească de avocaţi care oferă servicii de consultanţă juridică pentru clienţi locali şi internaţionali în domeniile de drept societar, fuziuni şi achiziţii, dreptul concurenţei, drept bancar şi financiar, drept imobiliar şi construcţii, dreptul muncii, achiziţii publice şi drept fiscal. bpv GRIGORESCU este membru fondator al bpv LEGAL, o alianţă de societăţi independente de avocatură în domeniul comercial, reprezentată în Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Praga şi Viena, care oferă servicii de consultanţă juridică multijurisdicţională în Centrul şi Estul Europei. bpv GRIGORESCU are o echipă de 29 de avocaţi cu o considerabilă experienţă şi pregătire internaţională. Echipa furnizează consultanţă juridică în limbile română, germană, engleză şi franceză.

Bucuresti, 07.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *