free download 78 travel guides written by experts

Bosch lanseaza cea mai compacta masina de gaurit si insurubat

cu acumulator din clasa sa – PSR 14.4 Li-2

Meşterii de ocazie sau profesioniştii care preferă o sculă electrică deosebită pentru lucrările de găurire şi înşurubare, de la asamblarea mobilei până la montarea parchetului pe terasă, au acum la dispoziţie noua generaţie de PSR 14.4 Li-2 de la Bosch. Acest model este cu aproximativ 20% mai mic şi cu până la 15% mai uşor comparativ cu predecesorul său. Cântărind doar 1,14 kg şi cu o lungime de cap de 182 mm, noua unealtă PSR 14.4 Li-2 este în acest moment cea mai compactă maşină de găurit şi înşurubat cu acumulator din clasa sa. Pe lângă aceste caracteristici, PSR 14.4 Li-2 are şi un sistem care permite utilizatorului să adapteze puterea necesară la dimensiunea şurubului, pentru a asigura o înşurubare corectă; nu are cablu, ceea ce îi conferă o mobilitate sporită şi nu se descarcă odată cu trecerea timpului. Mai mult, datorită mânerului softgrip, utilizatorul poate ţine mult mai bine unealta în mână, iar aplicaţia „Power Light“ asigură iluminarea corectă a spaţiului de lucru, chiar şi atunci când lumina este redusă. Mai mult, mandrina rapidă cu „Autolock“, permite o schimbare rapidă şi uşoară a burghielor şi biţilor.

Datorită sistemului „Bosch Power Control“, PSR 14.4 Li-2 este acum şi mai uşor de utilizat. „Bosch Power Control“ este un sistem ce permite reglarea electronică a cuplului prin schimbarea integrată a treptelor de viteză: 10 LED-uri indică mereu valoarea cuplului aplicat în lucrarea aflată în desfăşurare. Un comutator culisant permite utilizatorului să adapteze puterea necesară la dimensiunea şurubului pentru a asigura o înşurubare corectă.

Sculele electrice fără cablu conferă utilizatorului libertatea maximă de mişcare. Acumulatorul 14.4V ce foloseşte tehnologia Li-Ion nu suferă de efectul de memorie şi nici nu se descarcă odată cu trecerea timpului, fiind astfel mereu pregătit de utilizare. Durata unui ciclu de încărcare permite înşurubarea în lemn a aproximativ 300 de şuruburi. Mai mult, un indicator cu LED indică dacă rotaţia este în sensul acelor de ceasornic sau invers, în timp ce alt indicator foloseşte 3 bare pentru a semnala starea bateriei: dacă din cele 3 bare este aprinsă una singură, se recomandă încărcarea bateriei.

Unealta PSR 14.4 Li-2 are în setul de livrare un încărcător de o oră pentru a se asigura că aceasta va fi în cel mai scurt timp gata de utilizare.

Alte avantaje includ mânerul softgrip pentru o priză excelentă, precum şi sistemul „Power Light“, care asigură iluminarea corectă a spaţiului de lucru, inclusiv în momentele în care locul de lucru este slab luminat. Datorită mandrinei rapide cu sistem „Autolock“, burghiele şi biţii pot fi uşor schimbaţi, fără a fi necesare alte instrumente.

Date tehnice

PSR 14.4 Li-2

Voltaj acumulator [V]

14.4

Capacitate acumulator [Ah]

1.5

Turaţia la mers în gol 1/2 [rpm]

0-390/ 0-1300

Moment de torsiune maximă, înşurubare dură/moale [Nm]

20/40

Trepte ale momentului de torsiune

10, electronic

Diametru maxim de găurire în lemn [mm]

30

Diametru maxim de găurire în oţel [mm]

10

Diametru maxim şuruburi [mm]

8

Greutate (inclusiv acumulator) [kg]

1.14

Bucuresti, 08.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *