free download 78 travel guides written by experts

Două milioane de automobile vândute: BMW Seria 5 este cel mai de succes automobil business din lume

Bestseller timp de şase ani şi învingător constant în opţiunile cititorilor şi ale specialiştilor 

Bucureşti/München. Cu peste două milioane de automobile vândute, actualul BMW Seria 5 stabileşte noi repere în segmentul premium al clasei business.

De la lansarea sa pe piaţă în 2010, a şasea generaţie a BMW Seria 5 a fost cea mai bună din clasa sa în ceea ce priveşte designul, dinamica şi eficienţa. În consecinţă, a devenit cea mai de succes generaţie BMW Seria 5 din istorie, fiind şi lider categoric al listei celor mai bine vândute automobile din lume în ultimii şase ani. Comparativ cu generaţie anterioară, vânzările actualului BMW Seria 5 au crescut cu mai bine de 42%.

BMW Seria 5 este la modă în lumea întreagă


De la începerea producţiei în 1972, în total au fost vândute peste 7,5 milioane de automobile din cele şase generaţii BMW Seria 5. Prin urmare, această gamă este unul din factorii decisivi în povestea de succes a BMW. Mai mult, de şase ani, actuala generaţie BMW Seria 5 a fost lider de piaţă în segmentul premium al automobilelor business. Numai anul trecut, peste 347.000 de clienţi din lumea întreagă au optat pentru un model BMW Seria 5 Sedan, BMW Seria 5 Touring sau BMW Seria 5 Gran Turismo.

În mare parte, această serie datorează popularitatea extraordinară varietăţii mari de motorizări. Un spectru larg de motoare cu patru, şase şi opt cilindri – diesel şi pe benzină, puternice şi eficiente – este disponibil pentru BMW Seria 5. Acesta începe cu propulsorul ce echipează modelul BMW 518d (consum mediu mixt: 4,7-4,3 l/100 km; emisii CO2: 124-114 g/km) şi se încheie cu foarte dinamicul din echiparea M5 Sedan, care furnizează 412 kW/560 CP (423 kW/575 CP cu pachet Competition, consum mediu mixt: 9,9 l/100 km; emisii CO2: 231 g/km). În plus, BMW Seria 5 este disponibil opţional cu tracţiune spate sau cu tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive. Datorită gamei cuprinzătoare de dotări BMW ConnectedDrive şi servicilor unice precum pachetul inteligent de aplicaţii sau conectivitatea cu SIM integrat şi comunciare autoamtă cu service-ul, BMW Seria 5 stabileşte standarde şi în ceea ce priveşte conectivitatea automobilului.

Numeroase premii pentru BMW Seria 5

Recunoaşterea internaţională şi succesul de care s-a bucurat actualul BMW Seria 5 sunt subliniate de numărul mare de distincţii şi premii ce au fost câştigate de-a lungul ultimilor şase ani. De exemplu, BMW Seria 5 a câştigat sufragiile cititorilor la “BEST CARS 2016” organizat de “auto motor und sport” şi a reuşit să se impună în clasa superioară pentru a şasea oară consecutiv. BMW Seria 5 a obţinut acelaşi succes şi în sondajul “Auto Trophy” realizat în rândul cititorilor “Auto Zeitung”. În plus, BMW Seria 5 a fost distins cu numeroase premii de design precum “red dot award”, “iF Gold Award”, “Good Design Award” şi Premiul pentru Design al Republicii Federale Germania. Cercetări de piaţă renumite de la J.D. Power and Associates au confirmat calitatea deosebită a BMW Seria 5. Valoarea premium, fiabilitatea şi ergonomia remarcabilă pe care le oferă BMW Seria 5 au fost recunoscute în “Initial Quality Study”. Mai mult, BMW Seria 5 a ocupat primul loc şi în studiul “APEAL”, în care clienţii evaluează performanţele şi designul noilor lor automobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *