metalshow

BMW Motorsport News – Numarul 10/15

Nu contează că vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

VLN: Walkenhorst Motorsport triumfă pe caniculă

Echipa Walkenhorst Motorsport powered by Dunlop nu va uita una dintre cele mai fierbinţi curse din istoria VLN, competiţie desfăşurată pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania). Cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, juniorul BMW Motorsport Jesse Krohn (Finlanda), Michela Cerruti (Italia) şi Felipe Férnandes Laser (Germania) au obţinut victoria la comenzile unui BMW Z4 GT3. Aceasta a fost prima victorie pe care echipa şi directorul Henry Walkenhost (Germania) o obţin în campionatul de anduranţă VLN, dar şi primul succes reuşit de Krohn cu BMW Z4 GT3. Desemnat Juniorul BMW Motorsport al Anului în 2014, Jesse a fost implicat în programul GT desfăşurat de BMW Motorsport încă de la începutul acestui sezon. Cerruti a devenit doar a doua femeie care câştigă o cursă din VLN. "Este greu să credem ce noroc am avut – este un sentiment teribil", a spus Walkenhorst, care a încheiat pe locul al nouălea cu cea de-a doua maşină a echipei. "Concurăm de mulţi ani în VLN şi abia astăzi am obţinut prima noastră victorie. Este un moment pe care ni-l vom aminti o lungă perioadă de timp." A 46-a ediţie a Adenauer ADAC Worldpeace Trophy a fost una cât se poate de bună pentru piloţii privaţi BMW. Per total, aceştia au obţinut şapte victorii de clasă.

ADAC GT Masters: BMW Sports Trophy Team Schubert învinge din nou

BMW Sports Trophy Team Schubert şi-a continuat seria de victorii în ADAC GT Masters: Jens Klingmann (Germania) şi Dominik Baumann (Austria) au obţinut cel de-al doilea succes al lor din acest an cu BMW Z4 GT3, performanţă reuşită la Lausitzring (Germania), pe o căldură insuportabilă. Coechipierii lor – Claudia Hürtgen (Germania) şi Uwe Alzen (Germania) – au ocupat locul al treilea după o cursă interesantă şi plină de evenimente, care a fost şi oprită la un moment dat. Duminică, în cea de-a doua cursă, Klingmann şi Baumann au ratat de puţin o nouă clasare pe podium, încheind pe locul al patrulea. Hürtgen şi Alzen au fost pe poziţia a opta în cursa a doua. În categoria Gentlemen, Jakub Knoll (Cehia) a câştigat sâmbătă, cu ajutorul lui Lennart Marioneck (Germania), la comenzile modelului BMW Z4 GT3 înscris de Senkyr Motorsport. Duminică, cei doi au ocupat locul secund al categoriei.

BMW M235i Racing Cup: dublă pentru Bonk Motorsport

A treia cursă din cadrul Cupei BMW M235i Racing, care se desfăşoară în cadrul campionatului de anduranţă VLN la Nürburgring (Germania), a avut un platou de concurs compus din 21 de maşini şi s-a încheiat cu o dublă pentru Bonk Motorsport. La finalul cursei de patru ore, Ralf Schall (Germania) şi Mario Merten (Germania) au încheiat pe primul loc cu maşina #691, cu peste un minut în faţa coechipierilor Jens Moetefindt (Germania) şi Alexander Mies (Germania). Locul al treilea în arşiţa de pe Nordschleife a revenit tripletei formată din Moritz Gusenbauer (Germania), "Hans Wilden" (Germania) şi Thorsten Einar (Olanda), echipaj al Pixum Team Adrenalin Motorsport. Jörg Weidinger (Germania), Michael Schrey (Germania) şi Uwe Ebertz (Germania) de la Scheid-Honert Motorsport au ocupat doar locul al nouălea, dar au reuşit să-şi apere prima poziţie în clasamentul general al categoriei BMW M235i Racing Cup.

Blancpain Sprint Series: BMW Sports Trophy Team Brazil pe podium

BMW Sports Trophy Team Brazil a confirmat forma excelentă din sezonul 2015 şi în etapa din Blancpain Sprint Series, desfăşurată pe "Moscow Raceway" la periferia capitalei Rusiei, Moscova: Valdeno Brito (Brazilia) şi Atila Abreu (Brazilia) au sărbătorit pe podium la finalul cursei principale, trecând linia de sosire pe locul al doilea cu #77 BMW Z4 GT3. Coechipierii lor, Caca Bueno (Brazilia) şi Sergio Jimenez (Brazilia), au abandonat. A fost a treia clasare consecutivă pe podium pe care o reuşeşte echipa. Anterior, echipa braziliană ocupase locurile al patrulea şi al şaptelea în cursa de calificare.

DTM: Spengler şi-a făcut timp pentru o rundă de golf

BMW a susţinut "Open de France" care a avut loc în weekendul acesta. Pilot oficial BMW în DTM, Bruno Spengler (Canada) a vizitat evenimentul de clasă din European Tour, graţie unei invitaţii primite din partea BMW France, şi a jucat o rundă pe Championship Course din Paris (Franţa). "Îmi place să mă aflu pe traseul de golf. Şi este fantastic să ai ocazia de a juca pe un traseu deosebit cum este acesta", a spus campionul DTM din 2012.

Bucuresti, 06.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *