Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

BMW – „Honoured Marque” la ediţia 2016 a Goodwood Festival of Speed

Bucureşti/Londra. BMW va fi marca centrală la ediţia 2016 a Goodwood Festival of Speed. În anul său centenar, compania va ocupa scena centrală la cel mai prestigios festival auto din lume. Prezentând diversitatea mărcilor sale – BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad -, BMW Group îşi va sărbători trecut sportiv, alături de automobile şi motociclete elegante din actuala gamă de modele.

Ca punct central al temei sub care se desfăşoară Festivalul Vitezei în acest an- “Full Throttle – The Endless Pursuit of Power” (Acceleraţie maximă: căutarea neîncetată a puterii) -, scena principală va sărbători suita de succese pe care BMW a obţinut-o în motorsport. Rolurile principale pe sculptura creată de Gerry Judah vor fi ocupate de legendarul BMW 328 Mille Miglia Roadster, monopostul Brabham-BMW BT52 creat de Gordon Murray şi prototipul învingător la Le Mans, BMW V12 LMR.

Vizitatorii vor putea admirea numeroase modele din trecutul BMW care continuă să-şi lase amprenta asupra companiei şi în prezent. Printre maşinile care vor rula pe faimosul traseu de 1,16 mile de la Goodwood se numără BMW 507 din 1957, BMW 328 Touring Coupé care a câştigat Mille Miglia în 1940 şi BMW 1800 TiSA din 1965 – unul din primele exemple ale succesului fără egal pe care BMW îl are în competiţiile de turisme. Totodată, pasionaţii de motociclete vor fi delectaţi cu o serie de motociclete clasice şi moderne printre care se vor număra BMW R50 S Kaczor din 1966, BMW R90 S 76 din 1976 şi legendarul WR 750 Kompressor din 1929.

Festivalul din această vară promite una dintre cele mai interesante expoziţii realizată vreodată de BMW Motorsport GmbH. Reprezentând cea mai recentă expresie a filosofiei BMW M, BMW M4 GTS va fi văzut pentru prima dată la Goodwood – atât ca exponat, cât şi evoluând pe colină -, modelul fiind propulsat de un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 500 CP cu ajutorul noului sistem turbo cu injecţie cu apă.

Un “Bulevard M” unic va sărbători maşinile BMW M emblematice din ultimii 40 de ani, alături de cele mai spectaculoase produse M noi, inclusiv noul BMW M2 – cel mai recent coupé sport compact dintr-o lungă serie de modele BMW legendare pe circuit şi pe şosea. Totodată, vizitatorii vor fi atraşi la Pavilionul BMW pentru a vedea cele mai noi modele ale constructorului bavarez, inclusiv ediţia specială BMW i8 Protonic Red Edition.

Graeme Grieve, director executiv BMW Group UK, a declarat: “De-a lungul celor 100 de ani de istorie a noastră, BMW a dovedit întotdeauna că este o companie extrem de inovatoare, care a definit schimbarea şi a privit spre viitor. De la primul nostru succes competiţional în 1924, până la modelul hybrid plug-in BMW i8, BMW Group a jucat un rol de pionier în lumea auto. Sunt încântat că vom sărbători reperele şi realizările noastre la ediţia din acest an a Goodwood”.

Contele de March, preşedintele grupului de companii Goodwood, a declarat: “În istoria sa de un secol, BMW a creat numeroase automobile-reper şi are o tradiţie excepţională în motorsport, indiferent că vorbim de Formula 1, Formula 2, Le Mans sau o varietate de competiţii de turisme de pe mapamond. BMW a fost unul dintre cei mai loiali şi entuziaşti parteneri ai Festivalului de-a lungul ultimilor 19 ani. Sunt încântat să sărbătorim centenarul companiei şi relaţia noastră îndelungată, cu BMW Central Feature. Sculptura va susţine trei maşini care simbolizează instinctul competiţional şi preocuparea tehnologică ale BMW pentru crearea automobilului suprem”.

Festival of Speed de la Goodwood are loc în perioada 23-26 iunie 2016 şi se deschide cu ziua pentru presă, care prezintă Moving Motor Show, joi 23 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *