free download 78 travel guides written by experts

BMW Group sustine candidatura orasului Munchen

pentru a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din anul 2018

BMW Group se implică şi susţine candidatura depusă de capitala landului Bavaria, München, pentru a găzdui ediţia din anul 2018 a Jocurilor Olimpice de Iarnă. "München şi BMW Group se află într-o legătură inseparabilă. Sportul se află în centrul identităţii noastre şi în inima mărcii BMW. Vrem să ne îndeplinim rolul de a reuni cei mai buni sportivi din lumea întreagă care să concureze în cel mai corect mod posibil, iar toate acestea să se petreacă în oraşul nostru, în 2018. Ca lider mondial al constrcutorilor auto în ceea ce priveşte soluţiile ecologice, susţinem şi promovăm, ideea organizării unor Jocuri Olimpice de Iarnă la München, în 2018. Dacă Jocurile Olimpice vor veni în oraşul nostru, vrem să fim o parte integrată a lor", a declarat Dr. Norbert Reithofer, preşedinte al consiliului de administraţie BMW Group. Candidatura va beneficia şi de experienţa vastă a companiei în domeniul conceptelor de mobilitate.

"Noi privim această candidatură ca o investiţie pe termen lung în viitor, cu scopul de a crea valorile de mâine. Asumarea responsabilităţii sociale este o parte inseparabilă a propriei noastre imagini. Din acest punct de vedere BMW Group, o companie cu angajaţi şi clienţi în întreaga lume, susţine înţelegerea internaţională şi schimbul intercultural", a continuat Reithofer.

În faza de candidatură, în perioada 2009-2011, BMW Group va contribui cu o sumă cuprinsă între trei şi cinci milioane de euro. Aceasta va include şi contribuţii de altă natură decât cea financiară, cum ar fi furnizarea de automobile.

Prim-ministrul landului Bavaria, Horst Seehofer, a spus: "Sunt încântat că BMW, o companie de notorietate pentru München şi Bavaria, cu o reputaţie solidă la nivel internaţional, îşi dovedeşte susţinerea pentru candidatura oraşului München la organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din anul 2018. Vreau să mulţumesc în special preşedintelui BMW, Dr. Reithofer, pentru sprijinul substanţial. Pentru a putea aduce Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 la München avem nevoie de susţinere la nivel naţional, dar şi de ajutorul şi sprijinul factorilor importanţi din oraş. Prin imensul său efort, BMW a demonstrat încă o dată angajamentul faţă de tot ceea ce înseamnă responsabilitate socială. Daca sportul, politica, industria şi publicul se vor concentra în aceeaşi direcţie, avem toate şansele să găzduim ediţia 2018 a Jocurilor Olimpice de iarnă la München".

În cazul în care München – împreună cu bazele sportive din Garmisch-Partenkirchen şi regiunea Berchtesgaden – va primi votul din partea Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) la şedinţa din iulie 2011, scena va fi pregătită pentru un nou capitol din istoria olimpică. Până în prezent, nici un alt oraş nu a găzduit atât o ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară, cât şi un de iarnă. BMW Group a jucat un rol important şi cu ocazia celei de-a 20-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Vară ce a avut loc la München, în 1972, când a pus la dispoziţia organizatorilor pentru cursele de maraton şi marş modelul BMW 1602, cu propulsie electrică.

Primarul oraşului München, Christian Ude, a declarat: "Dacă viziunea noastră asupra Jocurilor din 2018 de la München devine realitate, BMW va putea vedea, la propriu, cum deschiderea Jocurilor Olimpice va avea loc pentru a doua oară în faţa sediului său. Oraşul vrea să mulţumească în mod expres companiei BMW pentru susţinerea pe care a acordat-o localităţii chiar şi în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic şi pentru contribuţia ca sponsor la succesul nostru comun pe termen lung. BMW şi Jocurile Olimpice se potrivesc la fel de bine cum o fac arhitectura senzaţională a Parcului Olimpic şi complexul BMW aflat în imediata vecinătate. Alianţa dintre BMW şi Jocurile Olimpice reprezintă întruchiparea sportivităţii, a energiei şi a dinamismului, precum şi grija pentru mediul înconjurător şi succesul pe termen lung".

Dr Thomas Bach, preşedintele Comtetului Olimpic din Germania (DOSB), a fost la fel de exuberant: "Fără îndoială, între München şi Jocurile Olimpice există o legătură foarte solidă. Jocurile Olimpice de Vară din 1972 au jucat un rol major în dezvoltarea oraşului în "Weltstadt mit Herz" (oraş mondial cu inimă). Mulţi oameni din lumea întreagă mai păstrează amintiri memorabile de la acea ediţie, iar cei care nu se născuseră încă au auzit numai cuvinte de laudă. Ediţia din 2018 a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la München va atinge un efect comparabil şi va oferi o imagine strălucitoare pentru Germania ca ţară, dar şi pentru landul Bavaria sau pentru München ca oraş, pentru locuitorii acestora şi pentru companiile sale. Suntem deosebit de încântaţi că BMW Group – care, asemenea Jocurilor Olimpice din 1972, reprezintă o reclamă strălucitoare pentru München – va fi un partener al comitetului de candidatură München 2018. Succesul comun este obiectivul care se extinde dincolo de sport. Acest parteneriat va fi unul deosebit de activ, cu ţelul de a asigura alegerea oraşului München ca primul care a găzduit atât Jocurile Olimpice de Vară, cât şi pe cele de iarnă".

Richard Adam, director executiv al comitetului de candidatură München 2018, a adăugat: "BMW a oferit un imbold major candidaturii pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018. Comitetul de candidatură este deosebit de încântat că una dintre cele mai puternice mărci premium din lume ne oferă întreaga sa susţinere. BMW este o companie internaţională, cu origini bavareze, şi cu o reputaţie clădită pe performanţă, soliditate, tradiţie şi orientare spre viitor, precum şi pe un angajament pentru atingerea celor mai înalte standarde. BMW şi candidatura München 2018 reprezintă o combinaţie naturală".

Dublă campionă olimpică la patinaj viteză, Anni Friesinger şi-a exprimat şi ea susţinerea: "Doresc mult succes candidaturii oraşului München pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2018. Susţinerea unei companii de renume aşa cum este BMW va spori şansele de reuşită ale candidaturii. Jocurile Olimpice reprezintă o experienţă deosebit de specială pentru orice sportiv şi perspectiva ca ediţia din anul 2018 să aibă loc în ţara noastră este foarte emoţionantă. Sunt foarte încântată că pot să mă implic şi să contribui la susţinerea candidaturii".

Despre comitetului de candidatură Munich 2018 GmbH.
München îşi uneşte forţele cu Garmisch-Partenkirchen şi regiunea Berchtesgaden pentru a candida la organizarea ediţiei a 23-a a Jocurilor Olimpice de Iarnă şi a celei de-a 12-a a Jocurilor Paralimpice de Iarnă din 2018. Comitetul de candidatură Munich 2018 GmbH, prin cei doi directori executivi Richard Adam şi Bernhard Schwank, are obiectivul de a căuta şi a coordona toate entităţile responsabile şi direct interesate de candidatură. Parteneri în acest proces sunt DOSB cu 51%, municipalitatea din München (30%), landul Bavaria (9%), primăria din Garmisch-Partenkirchen (8%) şi districtul Berchtesgaden (2%). Informaţii despre concept, progresul candidaturii şi numeroase alte detalii pot fi găsite la www.muenchen2018.org.

München, 23.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *