free download 78 travel guides written by experts

Blues, jazz & pop la superlativ – EUROPAfest 2008

Muzica are darul de a completa în mod desăvârşit fiecare zi a majorităţii dintre noi, de aceea EUROPAfest 2008 invită publicul la concerte de jazz, blues şi pop. 
Între 8 şi 12 mai, la Sala Auditorium, festivalul oferă prilejul unor momente relaxante în care muzica să dea tonul primelor seri de primăvară. Cu invitaţi de valoare din Italia, Croaţia, Australia, UK şi Ungaria organizatorii îşi doresc să aducă în sălile de concerte un public deschis la nou, care apreciază muzica bună, curios să descopere cum sună jazzul, bluesul şi muzica pop şi pe alte meridiane. Spectatorii vor avea şansa să întâlnească unele dintre cele mai bine cotate trupe la ora actuală.
Punând accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, organizatorii încurajează apropierea tinerilor de aceste genuri muzicale oferind intrarea liberă studenţilor în limita locurilor disponibile.

Mildreds / Croatia
Grupul este binecunoscut in Croatia pentru maniera inedita in care preia teme celebre din diferite spatii muzicale, interpretandu-le intr-un stil foarte expresiv, elegant si romantic. Repertoriul lor include jazz standards, piese pop (preluari de la Sting, Elton John, James Taylor, Billy Joel), muzica traditionala si cantece croate populare.

Marco Castelli Quartet / Italia
EUROPAfest ofera bucurestenilor sansa de a il intalni pe unul dintre cei mai talentati saxofonisti ai Italiei: Marco Castelli, un artist eclectic si prodigios, alaturi de grupul sau de jazz, Marco Castelli Quartet. Muzica celor patru este un fusion vibrant de ritmuri mediteraneene, sud-europene si nord-africane care vorbeste pe limba jazzului de astazi. O calatorie muzicala sofisticata si plina de energie, distilata de caldura si spiritul italian.

Blues Radio Budapest / Ungaria
O trupa care canta blues in adevaratul spirit American – ZZ Top, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton sunt doar cativa al caror stil au marcat sound-ul celor cinci membri. Numele lor se regasesc pe afisele celor mai importante festivaluri de blues din Europa, iar punctul de atractie al concertelor Blues Radio Budapest sta in amplificatoarele lor: nimic altceva decat radiouri unguresti Pacsirta si Orion, vechi de jumatate de secol.

Vincent’s Chair Trio / Australia – UK
Grupul de pop revine in Romania, dupa prezenta lor in 2006 in cadrul festivalului international EUROPAfest. Vincent’s Chair Trio apartine generatiei de muzicieni care se eschiveaza limitelor stilistice, combinatia instrumentelor dand nastere unui hibrid muzical contemporan cu radacini in jazz si influente din Pat Metheny si Joni Mitchell.

Roberto Magris Jazz Quartet / Italia
Roberto Magris este un nume prezent in istoria marilor festivaluri de jazz din toata lumea. Alaturi de quartetul sau, pianistul a concertat pana acum in peste treizeci de tari. In 2008, Magris a lansat albumul “Current views”, alaturi de icon-ul jazzului european, chitaristul Philip Catherine. Trupa este prezenta in Romania cu concertul "Canzoni Italiane in Jazz"

Davide Pannozzo Band/ Italia
La numai 25 de ani, Davide Pannozzzo a cantat pe scena principalelor festivaluri de blues din Italia, preda inca din 2003 chitara rock- blues la Roma, a scris muzica pentru coloana sonora de film, si pana in 2007 a fost leader-ul formatiei rock-blues Almost Blue’s Band. Odatã încheiat capitolul Almost Blue’s Band, Davide Pannozzo începe un nou proiect ce-i va purta numele, Davide Pannozzo Band.

AGENDA
Concerte Blues, Jazz & Pop
8 – 12 Mai / 20:00 / Sala Auditorium

8 Mai
VINCENT’S CHAIR TRIO / Australia – U.K.           
In deschidere: New Jazz Generation

9 Mai
MILDREDS / Croatia           
ROBERTO MAGRIS JAZZ QUARTET / Italia       

10 Mai
BLUES RADIO BUDAPESTA / Ungaria       
DAVIDE PANNOZZO GROUP / Italia       

11 Mai
MARCO CASTELLI QUARTET / Italia       
In deschidere: New Jazz Generation

12 Mai
Jam Sessions

Bucuresti, 22.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *