free download 78 travel guides written by experts

Bittnet încheie cu succes oferta de obligațiuni BNET23 desfășurată prin plasament privat

  • Pe 4 iulie, Bittnet a încheiat cu succes cea de-a treia emisiune de obligațiuni corporative
  • Compania a strâns 4,7 milioane de lei, sumă ce va fi utilizată pentru investiții și capital de lucru
  • 36 de investitori au participat la plasamentul privat, inclusiv 3 fonduri deschise de investiții
  • Obligațiunile BNET23 vor fi listate în perioada următoare pe piața ATS-Bonds a Bursei de Valori București

Pe 4 iulie, Bittnet (BNET) a încheiat cu succes cel de-al treilea plasament privat de obligațiuni corporative. În cadrul ofertei private, care s-a desfășurat în perioada 26 iunie – 4 iulie, Bittnet a atras 4,7 milioane de lei. Majoritatea capitalului strâns va fi utilizat la achiziționarea unei participații de 55% în ELIAN Solutions și 25% în Equatorial Gaming, iar restul va fi utilizat ca și capital de lucru.

Bittnet logo

Obligațiunile au o valoare nominală de 100 de lei, o scadență de 5 ani și o dobândă anuală de 9%, plătibilă trimestrial. Plasamentul a fost subscris de 32 de persoane fizice, 1 persoană juridică și 3 fonduri deschise de investiții. Datorită interesului sporit, oferta a fost închisă cu 9 zile înainte de sfârșitul perioadei de subscriere, care a fost inițial stabilită pentru data de 13 iulie.

“În urma încheierii cu succes a plasamentului de obligațiuni BNET23, suntem încântați că avansăm în procesul de achiziție și integrare a companiilor ELIAN Solutions și Equatorial Marathon în familia Bittnet. Mulțumim, încă o dată, investitorilor noștri pentru încrederea acordată și așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm în continuare compania în beneficiul tuturor părților interesate”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

ELIAN Solutions este o companie cu peste 15 ani de experiență în implementarea sistemului Enterprise Resource Planning (ERP), în timp ce Equatorial Gaming este o companie de tip ‘game-based learning’. Bittnet intenționează sa finalizeze ambele tranzacții vor fi finalizate în următoarele luni.

“Cele două evenimente importante din această săptămână: capitalizarea bursieră Bittnet ce a depășit 50 milioane de lei și încheierea cu succes a celei de-a treia emisiuni de obligațiuni corporative ne dovedesc faptul că respectul pentru investitori îmbinat cu o bună guvernanță corporativă și transparență generează rezultate pozitive. Credem că integrarea companiilor ELIAN Solutions și Equatorial Marathon în noua noastră structură de afaceri va genera numeroase sinergii și va contribui semnificativ la realizarea obiectivului nostru de a atinge 100 de milioane de lei în vânzări până în anul 2020”, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

BNET23 este cea de-a treia emisiune de obligațiuni corporative pentru Bittnet. Compania a atras anterior 4,1 milioane de lei în 2016 prin emisiunea de obligațiuni BNET19 și 4,6 milioane de lei în 2017 cu obligațiunile BNET22. Capitalul atras cu obligațiunea BNET22 a fost utilizat pentru achiziționarea a ceea ce era cunoscut anterior ca Gecad Net, acum cunoscut sub noul brand dendrio. Ambele obligațiuni BNET19 și BNET22 sunt listate la Bursa de Valori București.

În conformitate cu hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 25 aprilie 2018, obligațiunile BNET23 vor fi listate și pe piața ATS-Bonds operată de Bursa de Valori București, sub simbolul BNET23.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *