free download 78 travel guides written by experts

BMW CLASSICS a transformat Trafalgar Square pentru concertul public cu Sir Simon Rattle şi Orchestra Simfonică din Londra

În prima zi a lunii iulie, 10.000 de spectatori s-au alătura lui Sir Simon Rattle şi Orchestrei Simfonice din Londra la BMW CLASSICS, o seară cu muzică de orchestră, care, pentru o seară, a transformat Trafalgar Square în cea mai mare sală de concerte din lume.

Sadiq Khan, primarul Londrei, a urcat pe scenă alături de Sir Simon Rattle şi Ian Robertson pentru a transmite un mesaj de bun venit audienţei. El a spus: “Este minunat că Trafalgar Square a fost transformată într-o sală de concerte pentru a primi una dintre cele mai apreciate orchestre din lume. Găzduirea unui eveniment gratuit de acest nivel, în inima Londrei, aduce muzica clasică de talei mondială în faţa unei audienţe moderne şi diverse. Sunt extrem de încântat că 50 dintre cei mai talentaţi tineri muzicieni au oraşului nostru au avut ocazia de a oferi o reprezentaţie alături de Sir Simon Rattle şi Orchestra Simfonică din Londra.”

BMW Trafalgar Square

Sir Simon a fost însoţit de 100 de muzicieni ai Orchestrei Simfonice din Londra, care au cântat alături de 50 de muzicieni tineri din programul LSO On Track din East London şi muzicieni de la Guildhall School of Music & Drama.

Programul a inclus muzică pe tema dansului şi baletului de Dvořák, Massenet, Tchaikovsky şi Stravinsky şi a inclus o premieră mondială a tinerei compozitoare şi pianiste Kate Whitley (29 de ani), fondatoarea Peckham Car Park’s Multi-Story Orchestra.

BMW CLASSICS a fost transmis în direct pe YouTube şi poate fi urmărit la următoarea adresă: www.youtube.com/lso.

 

Despre Orchestra Simfonică din Londra

Orchestra Simfonică din Londra (LSO) a fost fondată în 1904 şi are particularităţile sale unice. Ca ansamblu muzical, este bazată pe proprietate artistică şi parteneriat. Cu o acustică-semnătură inconfundabilă, misiunea LSO este aceea de a duce muzica cea mai bună către cel mai mare număr de oameni. LSO a fost singura orchestră rezidentă la Barbican Centre din Londra de la deschiderea acestuia în 1982 – anual, acolo au loc 70 de concerte simfonice. Orchestra lucrează cu o familie de artişti care include unii dintre cei mai importanţi dirijori din lume – Sir Simon Rattle ca director muzical, Gianandrea Noseda şi François-Xavier Roth ca principali dirijori invitaţi, Michael Tilson Thomas ca dirijor laureat şi André Previn ca dirijor emerit. Prin intermediul LSO Discovery, orchestra este un pionier al educaţiei muzicale, oferind anual experienţe muzicale pentru 60.000 de oameni şi peste 100 de evenimente live la centrul său de educaţie muzicală LSO St Luke’s de pe Old Street. Prin înfiinţarea propriei sale case de discuri LSO Live în 1999, LSO a fost un pionier în revoluţionarea înregistrării live a muzici de orchestră. LSO se străduieşte să adopte noi tehnologii digitale – după ce a intrat cu succes în filmul digital, Blu-Ray Audio, download, streaming şi realitate virtuală – şi continuă să inoveze cu platforme precum LSO Play, un player video bazat pe internet care permite oamenilor să observe Orchestra din diferite unghiuri. De asemenea, LSO este o întreprindere creativă de mare succes, unde 80% din fondurile totale sunt autogenerate.

Despre angajamentul cultural BMW Group

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele “Opera for All” din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată – acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, aşa cum este Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, şi se implică în diverse proiecte culturale aşa cum a fost colaborarea cu artistul Adrian Mitu pentru seriile Blue Coffee şi Blue Hero. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *