free download 78 travel guides written by experts

BitDefender avertizeaza asupra unei noi tehnici de spam

Autorii de spam se folosesc de mesaje cu tentă sexuală pentru a verifica validitatea adresei de mail a presupuselor victime

Laboratorul BitDefender® a descoperit un nou val de mesaje spam care se diferenţiază de alte valuri de spam prin utilizarea unor “Confirmări de primire” ale mailurilor şi linkurile de “Dezabonare” pentru a verifica dacă căsuţele poştale vizate sunt valide şi active.              

Campania de spam face publicitate unor medicamente care îmbunătăţesc activitatea sexuală, şi când utilizatorul accesează linkul “Dezabonare” confirmă autorilor de spam validitatea căsuţei lor poştale, permiţându-le astfel să menţină adresa respectivă în baza de date pentru viitoare spamuri.

„Confirmarea de primire” este folosită într-o manieră asemănătoare. În circumstanţe normale, aceasta confirmă faptul că utilizatorul a primit şi vizionat mesajul expediat. Când autorul de spam adaugă această confirmare unui mesaj spam şi utilizatorul da click pe linkul respectiv, pur şi simplu îi confirmă acestuia faptul ca adresa de mail este legitimă şi activă.

Pentru a vă păstra sistemul departe de cât mai multe atacuri spam, vă recomanăm să urmaţi paşii următori:
• instalează, activează şi fii atent la update-uri regulate pentru o soluţie de securitate anti-malware, anti-spam şi anti-phishing.
• nu activa facilitatea de citire şi expediere a confirmărilor de e-mail.
• şterge întotdeauna mesajele spam; dacă în mod accidental le deschizi, vizionezi conţinutul ataşamentelor sau accesezi linkurile din acestea le confirmi autorilor de spam validitatea căsuţei tale postale sau poţi declanşa instalarea de malware în sistem.
• nu deschide e-mailuri şi ataşamente de la expeditori necunoscuţi.
• nu deschide e-mailuri cu texte dubioase în linia de “Subiect”.
• nu accesaţi niciun link indicat in mesajele spam, inclusiv cel de “Dezabonare”; puteţi active descărcarea de malware şi astfel să compromiteţi securitatea sistemului.
• nu vă dezabonaţi sau răspundeţi la niciun spam; nu vei face decât să confirmi validitatea căsuţei tale poştale şi vei primi şi mai multe spamuri.
• când navigaţi pe Internet, nu oferi adresa voastră de e-mail şi informaţiile personale paginilor web care par suspecte.
• când achiziţionaţi bunuri şi servicii online, nu vă inscrieţi pe nicio listă suplimentară de promoţii sau servicii.
• foloseşte cel puţin două adrese de e-mail. Crează-ţi una pentru corespondenţa cu cei cunoscuţi şi o alta pentru completarea formularelor web care condiţionează vizionarea conţinutului de oferirea unei adrese de e-mail.
• evită să-ţi faci publică adresa de e-mail pe Internet, grupurile de ştiri, liste de contacte, cumpărături online sau liste de cadouri.

“Utilizatorii ar trebui să conştientizeze faptul că fără o soluţie de securitate adecvată, integritatea sistemelor lor poate fi grav afectată”, a declarat Vlad Vâlceanu, Şeful Laboratorului de Cercetare Antispam, BitDefender. “A-ţi  valida adresa de e-mail înseamnă pe scurt a-ţi semna sentinţa la moarte a respectivei adrese de mail. Astfel, următoarele mesaje spam pe care un astfel de utilizator le va primi pot foarte uşor fi un malware care de exemplu, fie şterge întregul hard-drive sau fie poate trimite informaţii confidenţiale mai departe, precum numărul cărţii de credit pe care o folosiţi la cumpărăturile online ”.

Bucuresti, 08.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *