Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

“BCR te invita la o calatorie culturala”

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat oficial, duminica 10 iunie a.c. la Sibiu, un proiect original, unicat in Romania, denumit „BCR te invita la o calatorie culturala”, initiativa ce face parte din Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

Fiecare dintre cele 8 unitati BCR sibiene a fost decorata in interior astfel incat sa redea cat mai sugestiv o perioada culturala majora din istoria unei tari europene vazuta din perspectiva continentala, prin intermediul unor personalitati de prima marime din acea vreme.

Traseul “calatoriei culturale europene” pe care BCR o propune publicului pe parcursul anului 2007 include Romania si Luxemburg, Austria, Franta, Germania, Italia, Spania, Ungaria. Clientii BCR iau contact fie cu Franta impresionistilor, fie cu Renasterea italiana, cu Romantismul german sau cu spiritualitatea romaneasca.

Ambianta prietenoasa a unitatilor BCR din Sibiu este intregita de prezenta, intr-o maniera originala, a unor figuri ilustre ale culturii precum Brancusi, Eminescu, Enescu, Caragiale, Mozart, Monet, Degas, Renoir, Goethe, da Vinci, Wagner, Michelangelo, Goya, Caragiale.

„Proiectul „BCR te invita la o calatorie culturala” este un proiect de ampla inspiratie europeana menit sa amplifice artistic dimensiunea de Capitala culturala europeana a Sibiului, argumentand  practic si angajamentul implicit si explicit asumat de BCR din postura de Banca Oficiala a Capitalei Culturale europene Sibiu 2007. Este o invitatie la deschidere fata de cultura europeana, la cunoasterea si intelegerea valorilor multiculturalismului paneuropean. Dorim ca proiectul BCR sa contribuie la promovarea valorilor culturale europeane si sa reprezinte un reper in cadrul evenimentelor culturale ce vor avea loc in Capitala Culturala a Europei“, a declarat Nicolae Danila, presedinte executiv al BCR.

Lansarea Proiectului „BCR te invita la o calatorie culturala” a avut loc in prezenta a sute de sibieni si turisti, in Piata Mare din Sibiu. Spatiul generos oferit de “zona zero” a Sibiului gazduieste 8 prisme triunghiulare de mari dimensiuni care, fiecare in parte si toate laolalta, ilustreaza explicit forta si puterea a spiritualitatii europene. Fiecare prisma reflecta totodata decorarea uneia din cele 8 unitati sibiene ale BCR.

Manifestarea inaugurala a fost completata de participarea unor artisti plastici sibieni si mesteri populari care au reusit sa creeze in aer liber un spatiu ambiental deosebit in timp ce tineri actori sibieni in costume de epoca i-au invitat pe trecatori sa se alature acestei calatorii culturale. Evenimentul a fost acompaniat de intermezzo-uri muzicale sustinute de cvartetul  bucurestean “Sempre” (format din muzicieni din orchestra simfonica Radio) si un talentat tanar chitarist.

Evenimentul organizat de BCR s-a incheiat seara cu un concert al trupei System, care a reunit cateva mii de tineri.

Bucuresti, 11.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *