metalshow

BCR Banca pentru Locuinte a devenit lider de piata la numarul de contracte active

de economisire-creditare pentru domeniul locativ

· BCR Banca pentru Locuinte a inregistrat la jumatatea anului 2010 peste 165.000 de contracte de economisire-creditare
· Suma totala contractata de catre clientii BCR Banca pentru Locuinte se ridica la peste 4,6 miliarde de lei

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) are incheiate la jumatatea anului 2010 peste 165.000 de contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ si BCR BpL a devenit lider de piata la numarul contractelor active de economisire-creditare. Suma totala contractata prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte se ridica la peste 4,6 miliarde lei. Suma medie contractata este intre 25.000 – 30.000 lei.

„La fel ca anul 2009, si prima jumatate a anului 2010 a reprezentat o perioada foarte buna pentru BCR Banca pentru Locuinte. Am reusit sa devenim lider de piata prin portofoliul de contracte incheiate, in ciuda perioadei dificile prin care trece economia romaneasca. Mai ales in astfel de perioade oamenii se orienteaza spre economisire si spre sisteme sigure, cum este cel al economisrii-creditarii, cu produse in lei si dobanzi fixe. Desi este abia la inceput, sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ in Romania isi arata potentialul de dezvoltare rapida si suntem increzatori ca va deveni foarte popular”, a declarat Alexandru Ciobanu, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

“Clientii nostri sunt oameni gospodari si au inteles nevoia de economisire inainte de a investi in imbunatatirea locuintei. Cei care au incheiat contracte in momentul lansarii BCR BpL au ajuns sau se apropie de repartizarea contractelor si deja am acordat primele credite. Pentru nevoile locative pe termen scurt, avem oferta de credite intermediare sau anticipate, pe care le pot solicita cei ale caror contracte vor ajunge la repartizare intr-un termen mai lung. Creditele acordate de BCR BpL ofera, pe langa siguranta ratelor fixe, neinfluentate de fluctuatiile cursului valutar si avantajul unor dobanzi mici si fixe: 5% si 6%, in functie de tariful ales”, a continuat Alexandru Ciobanu.

BCR BpL ofera clientilor interesati posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat – doua tipuri de credite care au menirea de a scurta perioada de astepare pentru un credit de economisire-creditare. BCR BpL vine, astfel, si in intampinarea clientilor care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ. Investitiile in domeniul locativ pe care le sustine BCR Banca pentru Locuinte sunt cele stipulate de lege, si anume: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Clientii pot incheia contracte direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane, strategie de vanzare care si-a dovedit eficienta chiar in conditii economice dificile. In paralel, BCR BpL isi dezvolta reteaua de distributie proprie prin forta directa de vanzare si prin alti parteneri puternici de vanzare.

Avantajele sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt siguranta depunerilor – garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, dobanzile fixe oferite pentru toata durata contractului si prima de la stat acordata in perioada de economisire. Adiacent, sistemul incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii precum si imbunatatirea fondului locativ.

Bucuresti, 15.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *