free download 78 travel guides written by experts

BCR acorda credite agricultorilor, beneficiari de

subventii in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata

Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat, in aceasta saptamana, o conventie cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru acordarea de credite agricultorilor, în contul subvenţiilor pe suprafaţă din fonduri UE, pe care aceştia urmează să le primească. Sprijinul financiar este acordat agricultorilor romani prin schema de plata unica pe suprafata (SAPS), reglementat prin Politica Agricola Comuna si prin scheme de plati directe nationale complementare, finantate din bugetul national. BCR va acorda fermierilor, in baza acestei conventii, credite pentru finanţarea lucrărilor agricole, pana cand APIA va plati subventiile, respectiv sfarsitul lunii iunie 2008. Creditele vor avea o valoare de maximum 75% din suma estimată a fi primită de agricultori, calculata pe baza unei adeverinţe eliberate de APIA, care certifica suprafata detinuta de fiecare solicitant. 

De asemenea, BCR a semnat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural convenţia cadru plafon de garantare, FGCR urmând să garanteze 50% din valoarea unui credit.

BCR este cel mai important finantator al proiectelor din agricultura si dezvoltare rurala din Romania, cu o cota de piata de peste 80%. Banca va sprijini in continuare acest sector, atat prin finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor agricole cat si prin pre-finantarea/co-finantarea proiectelor depuse de acestia pentru a fi implementate in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Bucuresti, 24.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *