free download 78 travel guides written by experts

BCR a strans peste 90.000 de euro pentru copiii talentati din programul BCR Sperante

La 4 luni de la lansarea BCR Speranţe, în urma campaniei de strângere de fonduri, au fost adunaţi peste 90.000 de Euro. Banii au venit din donaţiile partenerilor de business ai BCR, ale angajaţilor, ale publicului larg, precum şi din contribuţia băncii. 
 
 
“O parte din aceşti bani au fost alocaţi deja pentru educaţia copiilor implicaţi în proiect, pentru anul şcolar 2009-2010. Pentru fiecare copil, am elaborat un plan de intervenţie care prevede cheltuieli legate de educaţie, în special cea muzicală, prin plata orelor de pregătire muzicală cu profesori recunoscuţi precum şi pentru participarea lor la concursuri. De asemenea, având în vedere situaţia socială precară a copiilor, acoperim şi cheltuielile cu rechizitele şcolare, alimente, îmbrăcăminte, transport şi cazare, acolo unde e cazul.  Restul banilor vor merge către a doua ediţie a proiectului, când ne propunem să identificăm noi sperante” a declarat Ramona Lohan (Chirilă), Şef Departament Relaţii Comunitare BCR. 
 
Pe lângă accesul la o educaţia muzicală potrivită talentului lor, BCR Speranţe a însemnat chiar mai mult pentru câţiva dintre copiii care beneficiază de acest program socio-educaţional iniţiat de Banca Comercială Română în parteneriat cu good.bee, Radio România, Salvaţi Copiii, Romani Criss, Erste Stiftung, Roton şi TVR .
 
Astfel, Iancu Gabor, băieţelul de 7 ani care suferă de o boală congenitală la un ochi va fi sprijinit financiar pentru a face o intervenţie delicată care îi va reda vederea. 

Emanuel Kalo (11 ani) şi Olivia Biro (10 ani) au cântat la invitaţia lui Damian Drăghici, artist premiat cu Grammy, în cadrul Ultimului concert Damian&Brothers, în faţa unui public de peste 4000 de persoane.
 
Maricica Andrei (15 ani), o stea în devenire a folclorului românesc autentic, a semnat deja un contract cu casa de producţie Roton, urmând să înregistreze un album şi să participe la diverse concerte. Totodată, a fost invitată să susţină un recital în cadrul Festivalului Maria Tănase, după ce juriul a trebuit să-i respingă participarea în concurs deoarece nu împlinise încă 16 ani.
 
Ionuţ Cibotariu (15 ani), apreciat de juriu ca unul dintre vârfurile proiectului şi un viitor nume important în muzica clasică, a fost invitat să susţină periodic  concerte în cadrul Stagiunii Prietenii Muzicii. 
 
De altfel, începând cu luna februarie, Maricica şi Ionuţ s-au mutat în Bucureşti pentru a studia muzica la cele mai bune  licee de profil din Capitală – Ionuţ la Liceul de Muzică George Enescu, iar Maricica la Liceul de Muzică Dinu Lipatti. 
 
Proiectul BCR Speranţe include, în prima sa ediţie, 16 copii cu talent muzical deosebit, care provin din medii defavorizate. Ei participă în program în urma unui proces de selecţie desfăşurat în  8 oraşe, la care s-au înscris peste 500 de copii/ sute de copii.

Bucuresti, 16.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *