Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Balul Caledonian al comunitatii britanice din Bucuresti: barbati in kilt-uri si dansuri scotiene

pentru o cauza nobila

Fundaţia Light into Europe organizează sâmbătă, 24 noiembrie, unul dintre cele mai importante evenimente caritabile din România, eveniment care a ajuns deja la cea de-a 15-a ediţie: Balul Caledonian, sponsorizat de Banca Raiffeisen. Scopul acestuia îl reprezintă strângerea de fonduri pentru copiii cu deficienţe vizuale şi auditive.

Peste 40.000 de copii şi adulţi cu probleme de auz şi mai mult de 100.000 de persoane nevăzătoare reprezintă 25% din totalul românilor cu dizabilităţi. Cei mai mulţi dintre ei trăiesc din venituri foarte mici, una din trei familii care au un copil cu probleme de auz sau vedere îşi duce existenţa  în sărăcie iar mai puţin de 5% dintre adulţii cu astfel de dizabilităţi au un loc de muncă.

Obiectivul Balului Caledonian este acela de a aduna fonduri în scopul continuării activităţilor pe care fundatia Light into Europe le organizează în beneficiul copiilor şi tinerilor cu deficienţe de vedere sau de auz din întreaga ţară. Anual, peste 600 de elevi nevăzători primesc manuale in format mărit, specific fiecărui tip de pierdere de vedere, 300 de copii cu deficienţe de auz sunt implicaţi lunar în activităţi creative, peste 2.000 de familii au primit DVD-uri cu lecţii pentru însuşirea limbajului semnelor iar 500 de copii şi tineri participă la sesiuni de pregătire în abilităţi de viaţă independentă.

Pe lângă programele educaţionale pentru şcoli şi familii, Light Into Europe implementează, în premieră, în România, primul program cu câini ghizi pentru persoane nevăzătoare.

La evenimentul de mâine vor participa Excelenţa Sa Martin Harris Ambasadorul Marii Britanii în România, ambasadori din ţări ale Uniunii Europene, precum şi reprezentanţi ai companiilor Lufkin, Deloitte, Raiffeisen Bank, Hilton, DPD, McGregor and Associates.

Despre Light into Europe

Light into Europe este o fundaţie de caritate fondată în anul 1986 în Marea Britanie, care şi-a început activitatea prin servicii de asistenţă umanitară şi evacuare medicală pe calea aerului în ţările din Estul şi centrul Europei. Din 1990 a fost prezentă şi în România, desfăşurându-şi munca în spitale, orfelinate şi şcoli de pe teritoriul ţării, cu programe de pregătire medicală şi socială, echipamente medicale şi medicamente.

Din 2004, Light into Europe a început în România dezvoltarea de proiecte dedicate copiilor şi tinerilor cu deficienţe senzoriale. În acest moment, fundaţia are în derulare programe de sprijin educaţional şi de pregătire pentru viaţa profesională a acestora, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor şi tinerilor cu deficienţe de auz sau de vedere.

Mai multe informaţii despre fundaţia Light into Europe şi programele sale puteţi găsi la: www.lightintoeurope.org.

Bucuresti, 23.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *