Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

AXIGEN lanseaza versiunea 1.2

  • Sunt disponibile funcţii noi care aduc un plus de securitate şi flexibilitate, printre care un sistem inovator de filtrare a e-mailurilor  si un modul de analiză HTML
  • Reţeaua de distribuţie AXIGEN se extinde cu noi parteneri în America Centrală, Germania, Franţa, Elveţia, Rusia şi Filipine

AXIGEN Mail Server, soluţia de mesagerie electronică dezvoltată de Gecad Technologies, a ajuns astăzi la versiunea 1.2. Aceasta aduce o îmbunătăţire considerabilă faţă de versiunea anterioară mai ales prin funcţiile noi de filtrare şi management a mesajelor de e-mail. Toate acestea fac mai sigură comunicarea oferind în acelaşi timp companiilor care folosesc AXIGEN mai multă flexibilitate pentru configurări complexe şi ierarhizate.

Un sistem de filtrare inovator
Prin noul sistem de filtrare, AXIGEN permite administratorilor de reţele să aplice seturi  de filtre diferite (incluzând antivirus, antispam sau filtre de conţinut) pentru e-mailurile primite şi pentru cele trimise de către serverul companiei, la nivel de server, de domeniu sau chiar la nivel de utilizator individual.

Având acest sistem complex de filtrare, departamentul IT al unei companii este în măsură să aplice diferite niveluri de securitate, în funcţie de riscurile la care estimează că se expune firma cât şi în funcţie de valoarea informaţiilor stocate pe server, în diferite reţele ale aceleeaşi firme sau la fiecare utilizator în parte. (Spre exemplu serverul de e-mail poate fi configurat să trimită copii ale mesajelor care vin de la un partener de afaceri întregului departament de vânzări din cadrul companiei.)

Filtrarea diferenţiată pe mesaje care pleacă din companie şi mesaje care vin în companie permit acesteia să gestioneze mai bine fenomenul de spam. O companie care utilizează AXIGEN poate configura serverul la un scor anumit pentru e-mailurile primite astfel încât angajaţii să primească cât mai puţime mesaje spam. De asemenea, serverul poate fi configurat la un scor mai ridicat pentru ca să existe siguranţa că mesajele expediate nu vor fi etichetate ca spam şi vor ajunge la destinaţie.
 
AXIGEN execută automat „curăţarea” mesajelor în format HTML
Noua versiune AXIGEN 1.2 include şi un modul de analiză HTML care preîntâmpină expedierea şi recepţionarea de mesaje cu conţinut nesecurizat. Se ştie că multe e-mailuri care circulă sunt în format HTML (acesta permiţând formatarea textului trimis prin poşta electronică). În mesajele trimise în acest format se poate ascunde şi conţinut maliţios care poate pune în pericol calculatorul şi reţeaua în care ajunge. Modulul HTML din AXIGEN 1.2 curăţă practic e-mailurile de acest conţinut malitios. De menţionat că AXIGEN nu îndeplineşte funcţiile unui antivirus şi de aceea nu este de recomandat să se renunţe la produsele antivirus.

Declararea numelui şi adresei serverului de email specific fiecărei reţele deservite
O altă funcţie nouă în AXIGEN 1.2 permite declararea consistentă a numelui şi adresei IP a serverului de pe care sunt expediate mesajele. Astfel, dacă departamentul IT administrează de pe acelaşi server două domenii diferite, care pot aparţine, spre exemplu, unor companii sau departamente diferite aflate în retele diferite, atunci e-mailurile trimise de acestea vor apărea ca fiind transmise de echipamente cu nume diferite (să spunem A şi B) şi IP-uri diferite. În cazul în care unul dintre domenii este marcat ca emiţător de spam (black listed), problema este izolată la nivelul acelui domeniu neafectând restul domeniilor şi companiilor care intră în grija serverului de e-mail respectiv. Această funcţie ajută în mod special companiile de hosting.

Activarea selectivă a serviciilor
Tot AXIGEN 1.2 permite activarea de servicii de e-mail (POP3, IMAP, webmail) nu doar la nivel de server ci şi la nivel de domeniu sau chiar individual. Funcţia are implicaţii directe asupra securităţii reţelei informatice şi asupra încărcării serverului de e-mail. O companie este astfel în măsură să configureze exact modul în care angajaţii pot utiliza poşta electronică, în funcţie de locul de unde lucrează (de la birou sau de la distanţă) şi în funcţie de importanţa lucrului cu poşta electronică.

Migrare automata şi securizată
O altă funcţie pe care noua versiune o are se referă la migrarea de la o altă aplicaţie de tip mail server pe AXIGEN. Acum, trecerea de la un alt server de e-mail la AXIGEN se poate efectua mult mai simplu, în mod automat, fără să fie necesară intervenţia administratorului păstrându-se totodată confidenţialitatea numelui utilizatorilor din reţeua companiei şi a parolelor acestora. Migrarea în acest mod presupune un efort minim din partea departamentului IT iar operaţiunea nu este resimţită la nivelul utilizatorilor de e-mail.

„Noua versiune a soluţiei de comunicare AXIGEN va permite companiilor să îşi gestioneze mai eficient traficul de e-mail şi totodată să menţină un nivel ridicat de securitate la nivelul reţelei”, spune Oana Bornaz, CEO la AXIGEN.

Lansat în ultimul trimestru al anului trecut, AXIGEN a ajuns deja să fie distribuit în întreaga lume de cca 20 de parteneri iar numărul căsuţelor poştale pentru care gestionează traficul de mesaje se ridică la peste 300.000. Reţeaua de parteneri s-a extins în ultimele luni în America Centrală, Germania, Franţa, Elveţia, Rusia şi Filipine.

AXIGEN funcţionează în acest moment pe platforme Linux şi Free BSD, urmând ca noi versiuni pentru Mac OS şi Windows să fie lansate până la sfârşitul acestui an.

Investiţia iniţială în dezvoltarea AXIGEN s-a ridicat la doua milioane de euro. „De la lansare şi până acum am mai investit în dezvoltarea produsului şi a reţelei de distribuţie aproximativ 500.000 de euro urmând ca până la sfârşitul acestui an să suplimentăm suma cu aproximativ 600.000 de euro”, completează Oana Bornaz.

Despre Gecad Technologies
Înfiinţată în 2001, Gecad Technologies, membră a grupului Gecad, este o companie cu activitate în cercetare tehnologică, project management şi dezvoltare de tehnologii software. Implicată iniţial în dezvoltarea de software antivirus, compania şi-a concentrat eforturile, începând din 2003, asupra dezvoltării primei soluţii de mesagerie electronică din România, sub marca AXIGEN.
AXIGEN este o soluţie de mesagerie electronică rapidă, scalabilă şi adaptabilă cerinţelor de comunicare atât din partea companiilor mici şi mijlocii, cât şi din partea furnizorilor de servicii Internet.

Bucuresti, 17.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *