metalshow

Avocatul – intre salvator, partener si consultant

Multi oameni nu au intrat niciodata in contact cu un avocat, in timp ce altii au avut de-a lungul timpului nevoie de serviciile unei case de avocatura – pe plan personal sau pe plan profesional. Imaginea avocatului este mult influentata de filmele americane, mai mult sau mai putin realiste. Avocatul este uneori vazut drept un salvator, alteori drept un partener, dar de cele mai multe ori este un consultant. Sau toate acestea impreuna. Exista si o imagine negativa a avocatului care “taie in carne vie”, insa adevarul este ca meseria de avocat presupune apararea clientului sau protejarea interesului acestora. Dreptatea in sine nu o face avocatul, ci judecatorul.

Daca ai probleme de natura penala si risti chiar sa fii arestat, avocatul iti poate fi salvator. Ai nevoie de un avocat care sa poata evalua obiectiv situatia si care sa iti expuna riscurile in mod realistic. Vei putea alege o strategie, dar ai grija sa alegi un avocat specializat in drept penal care sa iti spuna in mod deschis ceea ce trebuie sa stii, nu ceea ce vrei sa auzi. Nu te ajuta cu nimic un avocat care iti promite lucruri cu foarte mici sanse de reusita!

Ramanand in aceeasi sfera, poti sa apelezi la un avocat daca ai facut o plangere penala si observi ca nimic nu se intampla. Uneori, justitia poate fi miscata mai bine daca se actioneaza asa cum trebuie. Legislatia este densa si complexa, iar balanta dreptatii inclina uneori spre partea care stie unde sa puna accentul, atunci cand lucrurile nu sunt extrem de clare.


Poti avea nevoie de un avocat pentru diverse lucruri – procese civile, obtinerea de despagubiri, obtinerea anumitor drepturi, divort, partaj, custodia copiilor etc. De foarte multe ori, ai nevoie de avocat pentru consultanta, pentru a afla cum poti proceda intr-o anumita problema. Alege un avocat cu o imagine buna, un cabinet de avocati cu experienta, cu multi clienti reprezentati de-a lungul timpului. Experienta este extrem de relevanta pentru un avocat. Ideal este sa te bucuri de serviciile unei echipe de avocati a caror experienta se va insuma pentru a lucra in favoarea cauzei tale.

In mediul de business, avocatul poate oferi consultanta in mod continuu, pentru contracte, autorizatii, planuri si diverse proceduri. Un avocat bun poate feri o companie de plata unor sume uriase, poate face diferenta intre faliment si progres. Nu este de ajuns sa ai performanta economica, este important sa te dezvolti intr-un mediu comercial in care totul este important – de la relatia cu clienti si furnizori si pana la elementele de natura fiscala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *