metalshow

Averea lui Nicusor

Va mai amintiti de Uniunea Tineretului Comunist (UTC) si liderul ei, Nicu Ceausecu? UTC a fost “improprietarita” prin grija PCR si a sotilor Ceausescu cu o avere estimate in 1990 la 200 milioane de dolari. O lege aprobata anul acesta de Parlamentul Romaniei readuce in dezbatere o problema veche de cand tranzitia: cine are dreptul sa administreze patrimonial fostului UTC?

Actualitate

 
POLITICA

Modelul Patriciu, varianta de guvernare

Ceea ce a inceput liberalul Dinu Patriciu pare acum sa preia din mers liderul Traian Basescu. Asa spunea deunazi, la un post de televiziune, un personaj apropiat de seful statului. Acesta facea referire la o colaborare cu PSD. Se pare ca acum nu mai este chiar o crima sa colabrezi cu un PSD care a scapat de cateva personaje controversate, dar nu singur, ci cu ajutorul DNA si CNSAS.
 

DOSAR
Afara cu spionii din presa

De la  “mai, animalcule” si “gaozar”- apelative cu care au fost gratulati doi jurnalisti de catre presedintii Iliescu si Basescu, ca semn al respectului pentru mass-media- la “binevoitori” din presa care toarna informatii “sistemului ticalosit”, sub acoperirea unui pretins interes national, iata o stare defapt careia mass-media trebuie sa-i faca fata.

INVESTIGATII
Patrimoniul UTC, cadou pentru o organizatie-fantoma

UTC a fost “improprietarita” prin grija PCR si a sotilor Ceausescu cu o avere estimate in 1990 la 200 milioane de dolari. O lege aprobata anul acesta de Parlamentul Romaniei readuce in dezbatere o problema veche de cand tranzitia: cine are dreptul sa administreze patrimonial fostului UTC? Recent aprobata Lege a tinerilor prevede ca patrimonial Comitetului Central al UTC- compus din immobile si bani- va intra in posesia Fundatiei Nationale pentru Tineret.

ANALIZA

Puzzle energetic

Demisii in bloc, restrictionarea exporturilor de energie electrica si realizarea de importuri pentru acoperirea cererii pe piata interna. Asa arata sistemul energetic romanesc, pregatit sa intre in perioada de iarna. Un puzzle de actiuni care da o imagine exacta asupra gravitatii problemelor din sectorul energetic.
 

OPINII

FLORIN TIDOSE: “Serviciile presedintelui”

BOGDAN BRATESCU: “Modelul Nastase”

DAN SUCIU: “Cei mai mari invstitori in economia…”

ALINA MUNGIU PIPPIDI: “Politica mesterului Manole”

Bani si Afaceri

 

OPINIE

DAN SUCIU: “Cei mai mari invstitori in economia romaneasca”

Scapa statisticilor de prea multe ori. Nici numarul lor, nici locatia lor nu e stabilita, Spania si Italia par a fi tarile de destinatie, incepand cu anii 2003-2004, dupa ce obsesia Germaniei a trecut, iar prezenta romanilor in strainatate a ajuns unul din fenomenele cu implicatiile cele mai serioase asupra societatii romanesti.

EXTERNE

Coreea de Nord zguduie planeta

Testarea, pe 9 octombrie, a unei posibile arme nucleare de catre Coreea de Nord a fost condamnata aspru de toate marile puteri si de ONU, care a promis “un raspuns ferm si rapid”. Totusi, nu este foarte clar ce ar putea face comunitatea internationala pentru impunerea unui control eficient asupra dictaturii lui Kim Jong II.

IMOBILIARE

Toamna se numara marile proiecte rezidentiale

Sub presiunea apropierii momentului in care Romania va adera la Uniunea Europeana, pulsul imobiliar autohton se accelereaza pana la niveluri limita. Cele mai recente proiecte imobiliare bucurestene sunt impresionante, unele dintre ele presupunand investitii de pana la 300 milioane de euro.

AUTO

Vedetele Salonului de la Paris

Citroen C Metisse, Peugeot 908 RC, Audi R8, Renault Nepta, Skoda Joyster, Mitsubishi Otlander, Renault Koleos, Lancia Delta HPE, Toyota Auris, Volkswagen Iroc sunt cateva din vedetele Salonului Auto de la Paris, care isi va inchide portile pe 15 octombrie. Incercand sa facem un slalom rapid printre modelele de top ale Salonului, va prezentam succinct cateva exercitii de stil pe care constructorii le-au dezvaluit in premiera publicului.

Arte si Timp Liber

FOCUS

Noua dezordine spirituala

In Vest crestinismul pierde tot mai mult din influenta, in favoarea cultelor orientale sau a celor recente, de tip ufologic sau new age; in Franta, de pilda, multe manastiri si-au schimbat profilul si au virat spre budism, iar cartile pe new age fac tiraje incredibile.

STIL DE VIATA

Carul cu bere- restaurant ieftin si de clasa

Din cate mi-am dat seama, Carul cu Bere nu se vrea pe specific romanesc, ci mai modest, intentioneaza doar sa reconstituie, cat mai acurat, atmosfera unui restaurant interbelic de top. Si reuseste: muzica e din acea epoca, candelabrele sunt aristocartice, iar peretii sunt plini de fresce desenate in maiera stilistica de epoca;

TENDINTE

Stapanul haloului

Regizorul Peter Jackson, realizatorul celebrei trilogii “Stapanul inelelor” si a cover-ului “King Kong” va produce jocuri pentru Xbox360, consola detinuta de MicroSoft. Obiectivul este crearea unei noi forme de divertisment interactive.

Bucuresti, 12.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *