Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Au fost desemnate lucrarile castigatoare ale concursului EcoPaparazzi

Au fost desemnati castigatorii concursului foto-video EcoPaparazzi. Concursul, care s-a desfasurat in perioada 26 octombrie – 20 noiembrie, face parte din proiectul Guerilla Verde, prima caravana educationala de film cu mesaj ecologic, aflata deja la a doua editie (26 octombrie – 2 noiembrie). Prin acest concurs, participantii au fost indemnati sa surprinda intr-o fotografie sau intr-un filmulet, bune si rele practici referitoare la mediul inconjurator.  

Ecopaparazzi este un concurs foto – video de „politie verde a bunului simt”. Imaginile surprinse reflecta modul in care comunitatile locale respecta, sau nu, mediul inconjurator. Tinerii din intreaga tara au trimis fotografii si filmulete pe teme ecologice. Lucrarile castigatoare vor fi premiate cu aparate foto digitale, oferite de catre Asociatia ECOTIC, partener al proiectului Guerilla Verde.

Acestea sunt:

Sectiunea foto:
– Locul 1: “Simetrie”, Eugen Brodner, 22 ani, Iasi
– Locul 2: “Caine”, Raluca Barsan, 17 ani, Bucuresti
– “Copac din doze de aluminiu”, Cristian Ghinghes, 16 ani, Bacau
– “Hanul cu Tei”, Gina Gheorghe, 15 ani, Giurgiu
– “Mistretii la gunoaie”, Paul Puscas, 31 ani, Alba Iulia

Sectiunea video: “Doza” de Andreea Mironiuc, Bogdan Pecete, 18 ani, Piatra-Neamt

Lucrarea aflata pe locul intai,  “Simetrie” de Eugen Brodner, va fi de asemenea publicata in numarul din decembrie al revistei “Terra Magazin”. Premiul II, acordat Ralucai Barsan pentru lucrarea “Caine” va primi pe langa aparatul foto, si un abonament de 6 luni la revista “Terra Magazin”.

Regulamentul concursului Ecopaparazzi poate fi accesat la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.

"ECOTIC sustine campania Guerrila verde pentru ca reprezinta o alternativa excelenta de educatie ecologica pentru toate varstele", declara Valentin Negoita, presedintele Asociatiei ECOTIC, partener al proiectului Guerilla Verde.

Concursul EcoPaparazzi face parte din Guerilla Verde, prima caravana educationala de filme cu mesaj ecologic, aflata la cea de-a doua editie. Organizata in perioada 26 octombrie – 2 noiembrie de agentia de comunicare si organizare evenimente Media Image Factory, caravana a cuprins orasele Bucuresti (26 octombrie), Vaslui (27 octombrie), Iasi (28 octombrie), Piatra-Neamt (29 octombrie), Bacau (30 octombrie) si Sibiu (2 noiembrie).

Unul dintre obiectivele celei de a doua editii a caravanei Guerilla Verde a fost ca proiectiile sa aiba loc in unitati de invatamant (licee, universitati), pentru a facilita accesul tinerilor la eveniment. Astfel, dupa fiecare proiectie cei peste 1.500 de tineri prezenti au avut ocazia de a discuta cu reprezentantii ONG-urilor partenere despre problemele de mediu prezente in comunitatile in care traiesc si au primit recomandari privind modul in care pot proteja mediul. Filmele prezentate au fost: “Home”, “The 11th Hour”, “An Inconvenient Truth”, “Wall-E” si “Ice Age 2”.

Pe tot parcursul caravanei accesul tinerilor in salile de proiectie a fost liber, lucru asigurat de componenta educationala a proiectului.
 
Informatiile privind programul proiectiilor si trailerul filmelor au fost permanent actualizate pe parcursul caravanei si pot fi accesate la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.  
 
Caravana Guerilla Verde a fost sustinuta de partenerii: ANPM, Asociatia Environ, primariile si consiliile locale de pe traseul caravanei (Vaslui, Iasi, Piatra-Neamt, Bacau, Sibiu), FJSC, Asociatia ECOTIC, Silver Mall Vaslui, Colegiul National si catedra de biologie “Emil Racovita” Iasi, Colegiul National “Petru Rares Piatra-Neamt, Colegiul Tehnic de Comunicatii “Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacau, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.
 
Partenerii media ai evenimentului sunt: Cotidianul, Tonight.eu, PR Romania, EcoMagazin.ro, EcoSapiens.ro, Trilulilu.ro, Revista Zile si Nopti, PoliticAll, Revista Terra Magazin, Radio France International, HotNews, ProFM Campus, Revista InfoMediu, RoPortal.ro, InfoNews.ro si Bacaul.ro.
 
ONG-urile partenere Asociatia EcoAssist, Viitor Plus, Harta Verde Bucuresti, WWF Danube – Carpathian Programme, Salvati Dunarea si Delta, RAC-Ro, Copacul de Hartie, StopCO2.ro, precum si asociatiile locale Iubim Natura (Bacau), Ecovas (Vaslui) si Bethany (Iasi) vor sustine proiectul.

Guerilla Verde editia a doua in cifre:
– 6 orase: Bucuresti, Vaslui, Iasi, Piatra-Neamt, Bacau, Sibiu
– 1500 elevi si studenti
– 41 de parteneri
– 7000 de materiale informative distribuite
– peste 400 de prieteni pe Facebook
 
Prima editie a caravanei Guerilla Verde a avut un puternic impact asupra publicului (elevi si studenti).

S-a inregistrat un numar total de aproximativ 3.000 de participanti. Caravana a inceput in Bucuresti pe data de 5 mai, continuand cu orasele Focsani (6 mai), Brasov (7 mai), Sighisoara (8-9 mai), Cluj (10-11 mai) si Timisoara (12-13 mai).

Ambele editii ale caravanei Guerilla Verde fac parte din un proiect mai amplu, numit generic BETI (Better Education Through Innovation), care isi propune sa contribuie la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie. Temele ce urmeaza a fi abordate pe parcursul acestui proiect pilot, prin intermediul filmelor, sunt: protectia mediului, sanatate si minoritati.
 
www.guerillaverde.ro    
//www.facebook.com/home.php?#/profile.php?id=100000440101230&ref=ts

Castigatori EcoPaparazzi

Film

“Doza”
Andreea Mironiuc, 18 ani
Andresa: str. Dragos Voda nr. 3, Piatra Neamt.
Tel:  0743.564.414

Foto

Locul 1: “Simetrie”
Eugen Brodner, 22 ani
Iasi, Bulevardul Independentei nr. 12, bloc I1, apartament 27
0746 78 58 21
un.individ@yahoo.com

Locul 2: “Caine”
Raluca Barsan 17 ani, cl 12 
tel 0744.217.123
CN Sf. Sava, Bucuresti

“Copac realizat din cutii de aluminiu”
Kristofer 93, 16 ani
Bacau
kristofer93@yahoo.com

”Hanu cu Tei”
Gina Gheorghe, 15 ani, clasa a X-a, CN "Sf. Sava
telefon 0723.057.882

“Mistretii la gunoaie”
Paul P, 31 ani

Bucuresti, 26.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *