free download 78 travel guides written by experts

Atingerea standardelor de excelenta in Dezvoltarea Turistica,

Durabila si Rurala in Europa Centrala si de Sud-Est"

Ne face placere sa va informam ca EUROLINK-House of Europe, in parteneriat cu Détente Consultants (Paris), organizeaza in perioada 10-16 iulie 2008 prima editie a Universitatii Europene de Vara, sub genericul: “"Atingerea standardelor de excelenta in Dezvoltarea Turistica, Durabila si Rurala in Europa Centrala si de Sud-Est". Evenimentul va avea loc la Centrul de Vizitare al Parcului Natural Lunca Muresului, Arad. Proiectul va beneficia de amabilul sprijin al Centrului de Vizitare Ceala (Directia Ocolului Silvic Arad), Centrului pentru Asistenta Rurala (Timisoara) – Membru al Soros Open Network Romania si RuralNet, agentiei Structural Consulting, Programului LEADER – Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Coordonarea cursurilor din partea Détente Consultants (Paris) este girata de Presedintele-Director General, Dl Joseph TOMATIS, specialist in strategii de dezvoltare, management de proiect si training in turism, cercetare de piata, audit complex si financiar al firmelor de turism; Dl Patrick VICERIAT, Senior Consultant, expert in strategii de marketing pentru industria ospitalitatii, sucursale si echipamente, strategii e-turism, management de proiect pentru organizatii publice si private, asistenta strategica si comerciala/tehnica pentru companii inovative, brand tursitic, coaching si training pentru tour-operatori; precum si Reprezentantul pentru Europa de Est, Dl Jamil BENABDALLAH, specialist in dezvoltare durabila si noi tehnologii IT in turism.

Principalele teme abordate vor fi urmatoarele:

A. Modulul “Dezvoltare Turistica”
– marketingul turismului: Cum sa construim un brand prestigios in domeniul turismului?
– managementul destinatiei turistice: Definitie si exemple de programe in domeniul dezvoltarii turistice; Modalitati de repozitionare a destinatiilor de turism marin (ex.: Marea Neagra); Creerea unei strategii pentru turismul urban; Bune practici si metode de a imbunatati legislatia si a creea facilitati fiscale in favoarea industriei turismului; Gestionarea lipsei de resurse umane competitive in industria ospitalitatii din Romania si favorizarea formarii personalului din acest sector.
– instruirea managerilor de proiect pentru proiecte turistice: metodologia pentru studiile de fezabilitate in cadrul proiectelor spa si turismului de afaceri (studii de caz).

B. Modulul “Dezvoltarea Rurala”
– cum incurajeaza Uniunea Europeana inovatia in zonele rurale – studii de caz in domeniul dezvoltarii locale.
– principiile fundamentale ale abordarii Programului LEADER – necesitatea unei strategii locale, creerea parteneriatelor public-private; abordarea de jos in sus; promovarea economiei rurale in diferite sectoare de activitate; sprijin pentru inovatie si pentru proiectele de cooperare; crearea de retele si protagonistii acestora.
– ghidarea sectorului dezvoltarii rurale prin promovarea celor mai bune practici europene

C. Modulul “Dezvoltarea Durabila si Eco-Turism”
– conceptul de dezvoltare durabila si implicatiile acesteia pentru dezvoltarea rurala si a eco-turismului.
– metode de imbunatatire a dezvoltarii durabile in Romania si in zonele invecinate.
– eco-turism: Turismul ecologic ca sansa unica pentru dezvoltarea Romaniei: produsele eco-certificate, programe specializate si destinatii recomandate
– Cadrul de reglementare comunitara asupra dezvoltarii durabile – cf. Agenda Göteborg si Ghidul Strategic UE – studiu de caz pe Natura 2000 si programele cu Fonduri Structurale (POR si POS Mediu)

Universitatea Europeana de Vara se adreseaza persoanelor interesate din urmatoarele tari: Romania; Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Croatia, Georgia, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Turcia, Ungaria. Numarul maxim de participanti este de 30 persoane.

Partenerii Media ai evenimentului sunt: Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta, In Your Pocket, PRWave.ro, SmartBank.ro, SmartFinancial.ro, Stirievenimente.ro, Tribuna Economica.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa consultati pagina de internet www.HouseofEurope.ro sau sa ne scrieti la adresa eurolink@b.astral.ro

Bucuresti, 03.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *