free download 78 travel guides written by experts

« Atinge-mă »

Un film polonez despre iubire, lipsit de  sentimentalisme patetice

Institutul Polonez din Bucureşti anunţă proiecţia filmului „Atinge-mă”, regia Anna Jadowska şi Ewa Stankiewicz, joi, 9 martie ora 18.00, la Cinema Elvira Popescu, Bd. Dacia nr. 77. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a şasea ediţii a Festivalului Internaţional de Film „Portrete de femei”.

Anna Jadowska şi Ewa Stankiewicz sunt absolvente ale Şcolii Naţionale de Film, Televiziune şi Teatru din “Dorim să vă prezentăm o realitate haioasă, iraţională, câteodată distructivă sau inocentă – pe scurt, realitatea în care trăim “
Anna Jadowska, Ewa Stankiewicz

„Atinge-mă” (titl.orig. „Dotknij mnie”, 2003),

Regia şi scenariul: Anna Jadowska, Ewa Stankiewicz

În distribuţie: Ewa Szykulska, Sylwester Jakimow, Piotr Miazga, Grzegorz Stosz, Iza Nowakowska.

Durata: 90 min.

O tânără femeie se îndrăgosteşte de un actor de mâna a doua. Idolul ei însă tânjeşte după o prostituată, pe care o vede în fereastra unui bordel. Într-un apartament vecin cu cel al tinerei femei izbucneşte o ceartă. Poliţistul chemat să calmeze situaţia se îndrăgosteşte la rândul său de o femeie mai în vârstă. Insă aceasta se descotoroseşte foarte repede de amanţii săi, parcă fugind de dragoste. „Atinge-mă” este un film despre soarta câtorva oameni care doresc să iubească şi să fie iubiţi. Destinele lor se împletesc, ei însă nu conştientizează acest lucru.

Distincţii:

  • Premiul FIPRESCI pentru Cea mai bună producţie independentă, la cea de-a 27 ediţie a Festivalului de Film Polonez, Gdynia, 2003.
  • Marele Premiu, Festivalul Producătorilor Independenţi de Film „Slamdance Poland”, 2004.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *