free download 78 travel guides written by experts

Vă aşteptăm la balul iubirii!

Editura Humanitas împreună cu Librăriile Diverta organizează un eveniment de excepţie, un adevărat bal al iubirii: Miercuri, 8 martie 2006, la ora 18.00, la librăria Diverta din cadrul Plaza Romania, va fi prezentată o carte specială: DE CE TE IUBESC. Paradoxurile iubirii în poezia lumii.

Vă invităm să descoperiţi o lume minunată a iubirii surprinsă în marile poezii de dragoste scrise de-a lungul veacurilor.

Evenimentul va avea un aer deosebit, un parfum al timpurilor de altă-dată. Participanţii vor avea ocazia să poarte măşti veneţiene şi să admire personaje din alte vremi.

Volumul este o antologie de poezii de dragoste culese din literatura universală, coordonat şi aşezat într-un scenariu al iubirii de Ioana Pârvulescu.

Invitaţi: Ioana Pârvulescu, Mircea Cărtărescu şi Gabriel Liiceanu.

De ce te iubesc
Paradoxurile iubirii în poezia lumii

Destinată îndrăgostiţilor de poezie şi îndrăgostiţilor pur şi simplu, antologia se constituie într-un posibil scenariu erotic: întâlnire, „tu şi eu“, vis, orbire, gelozie, disperare, banal cotidian în două registre (râs şi plâns), melancolice amintiri şi un acord final rimbaldian:

„N-am să pot arunca niciodată Dragostea pe fereastră.“  Majuscula aparţine poetului.

De la vocea anonimă din Cântarea Cântărilor şi până la poeţi din zilele noastre, de la trubaduri la romantici, de la sonetele lui Shakespeare la cele ale lui Vasile Voiculescu, de la Louise Labé la Anna Ahmatova sau la Wisława Szymborska, de la Emil Brumaru, la Şerban Foarţă şi Mircea Cărtărescu, o mică selecţie de bijuterii poetice vă stă acum la dispoziţie.

Alături de carte, un CD surpriză, cu vocea lui Gabriel Liiceanu citind paginile preferate din De ce te iubesc.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *