free download 78 travel guides written by experts

Asociatia Studentilor la Constructii din Bucuresti a lucrat pentru o zi

pe şantierul Habitat for Humanity din Ploieşti

Student sa fii, volunariat sa faci

Un grup de 17 studenți, voluntari în Asociația Studenților la Construcții din București, a lăsat pentru o zi partea teoretică a studiilor și s-a aventurat pe șantierul Asociației Habitat for Humanity România din Ploiești, pentru a ajuta la finalizarea unor case pentru persoane care locuiesc în condiții precare.

Ziua de voluntariat a început la ora 8:00, cu plecarea din București a grupului de studenți, și s-a încheiat la ora 17:00. Tinerii nu s-au ferit de muncă, au lucrat la termosistem, au izolat cu vidiwall şi vată bazaltică cele 3 cvadruplexuri care se construiesc la Ploiesti pentru persoane vulnerabile economic şi social. Grupul voluntarilor a fost coordonat de un specialist în construcții din echipa Habitat, care s-a asigurat că activitățile studenților se desfășoară în siguranță.

Voluntarii s-au simțit foarte bine pe șantier. Au considerat experiența ca fiind inedită și utilă, iar mulți și-au exprimat dorința de a reveni la lucru chiar în week-end-ul următor. "Mi-a făcut plăcere sa fiu prezentă aici şi ca am putut ajuta. A fost o experiență nouă de care sunt încântată", a povestit Adriana Stan, voluntară în Asociația Studenților la Construcții din București.

Echipa Habitat din Ploiești a fost fericită să primească sprijinul unui nou grup de voluntari și în acest fel să avanseze cu lucrările. Cele 3 cvadruplex-uri vor acomoda 12 familii care locuiesc în momentul de față în condiții improprii și care respectă criteriile de selecție Habitat: să aibă un venit stabil oricât de mic din care să poată achita o rată lunară pentru casă și să facă 1.000 de ore voluntariat, lucrând la propria locuinta, precum și la cele altor beneficiari.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precara a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 3.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Bucuresti, 06.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *