free download 78 travel guides written by experts

AS Principele Radu lanseaza un nou volum:

„Elena, portretul unei Regine”

În prezenţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României, a Majestăţii Sale Reginei Ana, a Alteţei Sale Regale Principesei Margareta a României şi a Alteţei Sale Principelui Radu de Hohenzollern-Veringen, va avea loc lansarea volumului „Elena, portretul unei Regine”. Evenimentul se va desfăşura marţi, 18 decembrie 2007, începând cu ora 12.00, la Muzeul Naţional de Istorie a României – în Sala Lapidarium.
Albumul, semnat de Alteţa Sa Principele Radu şi prefaţat de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, oferă un frumos tablou în imagini şi cuvinte a celei care a fost Regina-Mamă Elena. De asemenea, este un omagiu adus acestei Regine desăvârşite, un simbol pentru Familia Regală şi o personalitate importantă în istoria României, la 25 de ani de la moartea sa.

„Unul dintre multele lucruri pe care Amama (n.r. Regina Elena) mi le-a spus a fost să nu îmi fie frică să-mi arăt afecţiunea sau să-mi pese de anumite lucruri. Ea ştia cum să-şi apropie oamenii şi să le arate afecţiune într-un mod graţios şi sincer, indiferent de cine erau acei oameni, ori de culoarea lor”, spune Alteţa Sa Regală Principesa Margareta în prefaţa albumului.

Alteţa Sa Principele Radu prezintă astfel volumul omagial: „Dacă ar fi să găsesc o definiţie repede, fără să zăbovesc cu gândul sau cu inima prea mult, aş spune despre Regina-mamă a României că a fost o femeie de o mare frumuseţe, atât sufletească, cât şi fizică, o regină de o graţie înnăscută. Astfel, cel mai potrivit omagiu care i s-ar putea aduce astăzi este un album cu chipul ei. Am adunat în paginile cărţii portrete, de parcă ar fi fost zugrăvite de pictori celebri, precum Grigorescu ori Laszlo. Ne-am gândit la o carte care să zugrăvească plastic ceea ce este greu de alcătuit din cuvinte”.
Volumul bilingv, în română şi engleză, a apărut la Editura Rao, în condiţii grafice excepţionale.

Accesul presei este liber.

Bucuresti, 14.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *