free download 78 travel guides written by experts

Aplicatiile de managementul documentelor conduc in topul preferintelor

functionarilor din administratia publica

Un sondaj realizat de SIVECO Romania in randul informaticienilor din administratia locala si centrala releva ca 58,69% dintre institutiile publice intentioneaza extinderea investitiilor IT in urmatoarele 12 luni

Un sondaj realizat recent de specialistii SIVECO Romania releva ca solutiile de managementul documentelor conduc detasat in topul celor mai populare instrumente IT din administratie.

Sondajul, realizat in randul membrilor Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica (ANIAP), a avut in vedere identificarea principalelor solutii informatice de interes pentru functionarii publici. In urma centralizarii rezultatelor, a reiesit ca 45,65% dintre responsabilii IT din administratia locala si centrala utilizeaza in mod curent instrumente informatice de suport al activitatilor in cadrul institutiei lor. De asemenea, sondajul releva ca 58,69% dintre institutiile publice participante la sondaj au in proiect extinderea investitiilor IT intr-un orizont de timp de maxim 12 luni.

Printre categoriile de solutii informatice cu cea mai mare eficacitate in procesul administrativ se numara sistemele de gestiune a documentelor, solutiile geo-spatiale de management, aplicatiile de management financiar-contabil si modulele ERP (Enterprise Resource Planning) independente, destinate administrarii bugetelor, gestiunii taxelor si impozitelor, precum si managementului informatizat al resurselor umane.

Sub aspectul infrastructurii hardware detinute, sondajul SIVECO Romania a arata ca peste jumatate din cei chestionati dispun, in medie, de 55 de calculatoare/institutie, asociate unui numar similar de utilizatori. 

Rezultatele acestui sondaj au fost confirmate cu ocazia Adunarii Generale a membrilor ANIAP, desfasurata in perioada 3-4 aprilie, la Brasov.

In cadrul evenimentului, SIVECO Romania s-a bucurat de o buna apreciere a solutiilor proprii din partea institutiilor publice participante.

"Specialistii SIVECO Romania se preocupa permanent de sondarea preferintelor si asteptarilor clientilor sai. Suntem placut surprinsi sa aflam ca numarul institutiilor publice interesate de achizitia de sisteme software SIVECO Romania este in crestere. Printre solutiile noastre cele mai solicitate se numara aplicatia pentru managementul documentelor – SIVADOC, cea destinata colectarii datelor privind gospodariile populatiei – Registrul Agricol, sistemul de gestiune a taxelor si impozitelor locale – iTAX, Sistemul Informatic Geografic – GIS, precum si aplicatiile ce asigura managementul contractelor, al mijloacelor fixe sau al activitatilor financiar-contabile", a declarat Cristina Itcus, Line of Business Manager Local Government, in cadrul SIVECO Romania.

Solutiile informatice pentru sectorul public reprezinta o componenta importanta a ofertei SIVECO Romania. Prin calitatea si diversitatea aplicatiilor pe care le dezvolta, compania romaneasca contribuie semnificativ la redimensionarea implicarii IT-ului in practica institutiilor publice, cu efecte benefice atat pentru institutiile administratiei, cat si pentru contribuabili.

Bucuresti, 08.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *