free download 78 travel guides written by experts

Antena 3, cea mai urmarita televiziune din Romania cand au loc evenimente importante

Antena 3 incheie prima luna a anului in pozitia de lider detasat al posturilor informative din Romania, dar si cu performante de lider de piata in zilele cheie. Luna ianuarie a fost marcata de subiecte ca noul Cod Penal, alegerile prezidentiale si stabilitatea USL, dezvaluirile legaturii Gazprom-Ioana Basescu, accidentul aviatic din Apuseni, conditiile meteorologice dificile.

Conform Kantar Media, in luna ianuarie, productii ale postului de nisa au ocupat locul intai in piata, depasind toate celelalte posturi tv din Romania.

Astfel, pe 20 ianuarie, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea a inregistrat 7.1% rating si 15.6% cota de piata, situandu-se inaintea Pro tv si a celorlalte televiziuni din tara timp de 3 ore. Lidere de piata au fost in aceeasi data si emisiunile realizate de catre Mircea Badea si Maria Coman, In gura presei obtinand 3.1 puncte rating si 15.6% market share, iar Se intampla in Romania 2.6% rating si 12.9% cota de piata.

Pe 21 ianuarie, emisiunea Mariei Coman s-a impus din nou ca lider de piata, cu 3.8 puncte rating si 17.4% market share, performanta bifata si de Previziunile Zilei cu Sabina Iosub, care a obtinut 3.4% rating si 15.4% cota de piata, dar si de emisiunea locomotiva a postului, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea, care a inregistrat 6.5% rating si 13.6% media cotei de piata.

Mircea Badea si Sabina Iosub continua in acelasi ton si realizeaza pe 22 ianuarie editii care depasesc ca audienta nu numai posturile din nisa de stiri, dar si toate televiziunile generaliste, media cotei lor de piata ajungand la 12.4 procente, respectiv 14.6%.

In acelasi timp, emisiunea realizata de Maria Coman se impune ca lider de piata si pe 22, dar si pe 23 ianuarie, pe ambele tronsoane orare aferente emisiunii, cu medii de 15.7% si 16.2% market share.

Previziunile Zilei facute de Sabina Iosub au depasit toate celelalte posturi tv din Romania si la inceputul lunii, pe 7 si 9 ianuarie, cu medii de 10.2% si 11.3% market share.

De altfel, comparativ cu ianuarie 2013, ratingul Antena 3 pe intreaga zi a crescut cu 5%. Mai mult decat atat, in intervalul orar de dimineata (Morning – 6-10), ratingul postului a inregistrat o crestere de 8% fata de prima luna a anului trecut, in timp ce in Day Time (10-16) a crescut cu 14%, iar in intervalul orar 16-19(Access), cu nu mai putin de 17 procente.

Asa cum reiese din analiza evolutiei cotei de piata in luna ianuarie, Antena 3 isi pasteaza distanta fata de celelalte statii informative si pe intreaga zi si in prime time.

Pastrand traditia din 2013, productiile Antena 3 au dominat clasamentul pe nisa de stiri in ianuarie, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea, Punctul de intalnire cu Radu Tudor, Secvential cu Adrian Ursu, Subiectiv cu Razvan Dumitrescu si La ordinea zilei cu Dana Grecu si Radu Tudor fiind emisiunile care au inregistrat cel mai mare rating.

In ceea ce priveste clasamentul in functie de media cotei de piata, emisiunea Se intampla in Romania cu Maria Coman (11:00) ocupa prima pozitie in top, cu 11,9 procente, fiind urmata de Sinteza Zilei, Previziunile Zilei cu Sabina Iosub, Se intampla in Romania cu Maria Coman (13:00) si In gura presei cu Mircea Badea.

Antena 3 a mai stabilit un record in luna ianuarie, fiind televiziunea de stiri care a atras numarul cel mai mare de telespectatori premium, adica oameni educati, cu studii superioare si influenti in societate.

Audientele inregistrate in aceste prime saptamani ale anului reconfirma faptul ca publicul alege sa urmareasca la Antena 3 evenimentele importante, peste 3.400.000 de romani urmarind in medie cel putin un minut postul de stiri INTACT in luna ianuarie.

Copyright ARMA DATA (perioada luata in calcul 1-30 ianuarie 2014, target 18+ urban).

Bucuresti, 03.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *