free download 78 travel guides written by experts

ANRCTI discuta cu industria de comunicatii

despre noile proiecte de decizii

Astazi, 21 iunie 2007, la sediul Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a avut loc reuniunea Consiliului Consultativ, in cadrul careia au fost dezbatute planul de actiuni al ANRCTI pentru anul 2007, decizia privind regimul de autorizare pentru furnizarea serviciilor postale si decizia privind Oferta de referinta pentru interconectarea cu reteaua publica de telefonie fixa a Societatii Comerciale "Romtelecom" S.A.

Pentru anul 2007, ANRCTI si-a propus un plan de actiuni ambitios, care reuneste activitati ce urmaresc indeplinirea tuturor obiectivelor majore ale activitatii de reglementare. In prima jumatate a anului 2007, eforturile ANRCTI s-au concentrat in principal asupra unor prioritati precum: analiza strategica a sectorului comunicatiilor electronice din Romania, analiza pietelor de broadcasting si interconectare in vederea terminarii apelurilor in retelele publice de telefonie la puncte fixe, pregatirea introducerii portabilitatii numerelor si a noilor reglementari privind resursele de numerotatie, lansarea celei de-a sasea licitatii publice pentru instalarea de telecentre in 131 de localitati din mediul rural si pregatirea cadrului de reglementare pentru desemnarea furnizorului de serviciu universal pentru serviciul de informatii privind abonatii si punerea la dispozitie a registrelor abonatilor.

Pentru a doua jumatate a anului, ANRCTI are in vedere, pe langa continuarea si finalizarea proiectelor mentionate, urmatoarele prioritati: demararea unor noi analize pe pietele de gros, lansarea exercitiului de revizuire a strategiei privind implementarea serviciului universal in sectorul comunicatiilor electronice, impreuna cu MCTI, lansarea celei de-a saptea licitatii publice pentru instalarea a cel putin 120 de telecentre. Alte proiecte importante sunt si elaborarea procedurii de alocare a numerelor nationale scurte pentru servicii de informatii privind abonatii (118) si a numerelor nationale scurte pentru servicii de interes public la nivel national (19vx). De asemenea, a fost introdusa in planul de actiuni si elaborarea procedurii de alocare a numerelor armonizate la nivel european pentru servicii cu caracter social (116). ANRCTI va lucra in urmatoarele luni si la stabilirea indicatorilor care trebuie raportati ANRCTI si va continua monitorizarea obligatiilor impuse Companiei Nationale Posta Romana S.A. (CNPR) in calitate de furnizor de serviciu universal.

Decizia privind regimul de autorizare pentru furnizarea serviciilor postale reglementeaza procedura de autorizare a persoanelor care intentioneaza sa furnizeze servicii postale, precum si conditiile in care furnizorii de servicii postale beneficiaza de regimul de autorizare generala. Regimul de autorizare generala este regimul juridic adoptat de ANRCTI, care stabileste drepturile si obligatiile furnizorilor de servicii postale, permitand furnizarea de servicii postale fara obtinerea unei decizii explicite din partea ANRCTI, prin notificarea intentiei de a presta activitati de furnizare a serviciilor postale.

In ceea ce priveste proiectul de decizie privind Oferta de referinta pentru interconectarea cu reteaua publica de telefonie fixa a Societatii Comerciale "Romtelecom" S.A., acesta vine sa modifice completand Decizia Presedintelui ANRC nr.147/2002 privind principiile si preconditiile ofertei de referinta pentru interconectarea cu reteaua publica de telefonie a Romtelecom. Proiectul propune ca noua oferta de referinta pe care o va prezenta operatorul companiilor care solicita interconectarea sa includa informatii privind absolut toate tarifele pe care Romtelecom le poate percepe companiilor interconectate cu reteaua sa si clarifica modalitatile de tarifare a legaturilor de interconectare in cazul interconectarii la distanta si in cazul colocarii.

Bucuresti, 21.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *