metalshow

ANRC aloca noi resurse de numerotatie

ANRC a alocat noi resurse de numerotaţie pentru furnizarea de servicii de telefonie companiilor Atlas Telecom Network România, Fast Telecom, Infotel Europe, RCS&RDS, Techno Bridge şi Vocalpad Rom.

Companiile Fast Telecom şi Infotel Europe, care au solicitat pentru prima dată resurse de numerotaţie, au primit dreptul de a utiliza fiecare câte 410.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixă la nivel naţional. Celor două companii le-au fost alocate şi câte 1.000 de numere din domeniul 0Z=08, pentru servicii oferite prin intermediul numerelor verzi, numerelor de acces universal şi cartelelor preplătite şi pentru servicii de televotare, precum şi câte 1.000 de numere pentru fiecare categorie de servicii Premium Rate din domeniul 0Z=09.

Fast Telecom a primit indicativele individuale pentru selectarea transportatorilor 1081 şi 1697 iar Infotel Europe 1059 şi 1691.

Atlas Telecom Network România a solicitat şi a primit 1.000 de numere din domeniul 0Z=08 pentru servicii oferite prin intermediul numerelor de acces universal. Companiilor RCS & RDS şi Techno Bridge li s-au alocat numere din domeniul 0Z=03 pentru furnizarea de servicii de telefonie fixă. Astfel, RCS & RDS a primit 10.000 de numere pentru judeţul Mureş şi Tehno Bridge 410.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixă la nivel naţional.

Companiei Vocalpad Rom i-au fost alocate 1.000 de numere pentru furnizarea de servicii prin intermediul numerelor verzi (domeniul 0Z=08) şi 2.000 de numere pentru furnizarea de servicii din domeniul 0Z= 09.

De asemenea, au fost preluate de UPC România resursele de numerotaţie alocate în prealabil companiei Astral Telecom, având în vedere faptul că a avut loc fuziunea prin absorbţie a Astral Telecom de către UPC România.

Resursele de numerotaţie alocate până în prezent de ANRC pe baza  procedurii de alocare a licenţelor de utilizare a resurselor de numerotaţie au depăşit valoarea de 65,5 de milioane din care 54,4% reprezintă resursele alocate pentru servicii de telefonie fixă, iar 44,3% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobilă.

Bucuresti, 8.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *