metalshow

ANRC a primit opt oferte pentru instalarea

de telecentre in alte 123 de sate

Astazi, 14 noiembrie 2006, la sediul Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a avut loc deschiderea ofertelor pentru instalarea de telecentre in alte 123 de localitati din mediul rural scoase la licitatie in septembrie 2006.

Au depus oferte pentru instalarea de telecentre in cele 32 de judete companiile S.C. 2 K Telecom S.R.L., S.C. TV Adler Trading S.R.L., S.C. Celesta S.R.L., S.C. Orange Romania S.A., S.C. Rartel S.A., Societatea Nationala de Radiocomunicatii S.A., S.C. Sensolink S.R.L., S.C. Vodafone Romania S.A.

ANRC va analiza dosarele depuse de cei opt furnizori si va desemna, pana, cel mai tarziu, la 14 decembrie 2006, furnizorul de serviciu universal pentru fiecare localitate. Fiecare furnizor castigator va avea obligatia de a instala, in localitatea sau localitatile pentru care va fi desemnat, cate un telecentru oferind locuitorilor posibilitatea de a initia si primi apeluri telefonice locale, nationale si internationale si de a folosi serviciile de Internet si fax.

Principalul criteriu pe baza caruia ANRC va desemna ofertele castigatoare este costul net (subventia solicitata) pentru instalarea legaturii de acces si a echipamentelor, dar se va tine cont si de:

    – experienta anterioara in furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal;
    – tarifele cu amanuntul ce vor fi practicate in cadrul telecentrului;
    – modalitatea de asigurare a accesului la apelurile de urgenta;
    – furnizarea de servicii suplimentare;
    – asigurarea unor echipamente suplimentare;
    – perioada de timp necesara punerii in functiune a telecentrului.

Propunerea financiara va avea o pondere de 70% din punctajul total acordat pentru fiecare oferta.

Costul net al instalarii telecentrului, precum si pentru achizitionarea si asigurarea echipamentelor care vor fi instalate in telecentru va fi compensat de ANRC din fondul pentru serviciu universal. Telecentrele vor fi instalate progresiv pana la jumatatea anului 2007.

Aceasta este cea de-a cincea licitatie organizata de ANRC in cadrul programului national de instalare a telecentrelor. Primele patru licitatii s-au finalizat cu desemnarea a sase companii care s-au angajat sa instaleze 208 telecentre. 86 de telecentre sunt deja functionale iar restul de 122 vor fi instalate progresiv pana la sfarsitul anului 2006.

Bucuresti, 14.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *