metalshow

Aspettando il Natale fra Arte e Sorrisi

Asociaţia “Operazione Sorriso” vă invită la Expoziţia de sculptură “Aspettando il Natale fra Arte e Sorrisi”

În perioada 12-26 noiembrie, într-o locaţie inedită, la Opera Naţională Bucureşti  va fi deschisă expoziţia de sculptură “Aspettando il Natale fra Arte e Sorrisi”, care cuprinde opere de artă realizate de un grup de artişiti locali din Santa Christina, regiunea Val Gardena, Italia.

Iniţiată în urma schimburilor culturale italo – române, expoziţia prezintă opere de artă sculptate manual în lemn de artizani locali păstrători ai acestei tradiţii din regiunea italiană.

Tradiţia locală îndeamnă ca în perioada premergătoare Crăciunului artiştii consacraţi să realizeze scena Naşterii Domnului folosindu-se de modalităţile proprii de exprimare. Îndemnul a fost urmat de artizanii locali din Val Gardena care au relizat  o lucrare de dimensiuni remarcabile, care conţine grupul statuar cu figurile reprezenatative ale scenei Naşterii Domnului. Alături de acest grup sunt expuse sculpturi realizate de Thomas Comploj care întregeşte atmosfera sacră a Naşterii Domnului cu figuri reprezentative ale vieţii monahale Italiene şi alte sculpturi de diferite dimensiuni din acelaşi grup tematic.

“Înscrisă într-un ciclul amplu de evenimente culturale, expoziţia de sculptură este cea de-a doua ediţie organizată în România de către asociaţia “Operazione Sorriso”.  Artizanii locali din Val Gardena au subscris scopurilor nobile ale organizaţiei umanitare oferind, şi pe această cale, o mână de ajutor copiilor care fac parte din programul umanitar iniţiat de asociaţie” a declarat domnul Roberto Falletti, preşedintele asocialţiei “Operazione Sorriso”.

Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia “Operazione Sorriso” sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei în România şi al Asociaţiei Italienilor din România RO.AS.IT, precum şi în colaborare cu UNESCO.

Asociaţia “Operazione Sorriso” este o organizaţie care are unic scop acţiunile caritabile care s-a alăturat eforturilor României de a-i ajuta pe acei locuitori care au fost loviţi de inundaţii în anii trecuţi. Locaţiile în care au despuse eforturi considerabile pentru refacerea zonei au fost Rast şi Bacău. De asemenea, concomitent cu aderarea României la Uniunea Europeană, Asociaţia “Operazione Sorriso” şi ASA (Agenţia Serviciilor Ambientale din Castellamonte – Torino) vor concretiza ultima lor iniţiativă – Fabbrica del Sorriso – care va crea noi locuri de muncă în Bacău.

Fabrica îndeplineşte toate normele de protecţie a mediului înconjurător şi va produce pellet, care va folosi ca materie primă deşeurile rezultate din prelucrarea lemnului. Acest produs este o sursa ecologică, alternativă pentru combustibilii folosiţi în momentul prezent pentru alimnetarea instalaţiilor automate centralizate, publice sau private, care sunt folosite la încălzirea spaţiilor şi a apei.

Bucuresti, 14.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *