metalshow

ANIS lanseaza o noua serie de cursuri si certificari pentru testerii din companiile software

În prezent, în fiecare an, prin ANIS sunt școliți și certificați peste 1000 de specialiști

Dezvoltarea accelerată a industriei producătoare de software în România și creșterea numărului companiilor care au nevoie de testeri certificați a determinat ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii IT, să lanseze două noi module de cursuri: ISTQB Agile Testing și ISTQB Mobile Testing.

“Din comunicarea pe care o avem constant cu membrii noștri, dar și cu companii care nu sunt încă parte din ANIS, am constatat că există o cerere foarte mare pentru cursuri și certificări recunoscute internațional în domeniul testării de aplicații mobile. Din acest motiv, începând cu această toamnă punem la dispoziția companiilor cadrul în care să-și poată forma angajații ce lucrează în procesele de testare”, explică Valerica Dragomir, director executiv al ANIS.

În fiecare an, peste 1000 de specialiști sunt formați în cadru cursurilor ISTQB organizate de ANIS cu traineri certificați. Cei mai mulți cursanți provin din companiile de gaming, din firmele de outsourcing, dar și din companiile care au în România centre de cercetare și dezvoltare de software.

“Cele mai multe cereri pentru cursuri și certificări în testare de software provin din București, Iași și Cluj“, precizează Valerica Dragomir.

În prezent, ANIS oferă cursuri de bază pentru testeri software în cadrul modulului Foundation, dar și cursuri pentru avansați, în cadrul modulului Advanced, cu submodulele Test Analyst, Technical Test Analyst și Test Manager.

La cursurile și certificările ISTQB organizate de ANIS pot participa atât companiile membre în asociație, cât și companii care nu fac încă parte din ANIS. Membrii ANIS beneficiază însă de reduceri între 15 și 20 % la cursurile și sesiunile de certificări la care participă.

Despre ANIS

ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei românesti de software și servicii și creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Asociația a fost înființată în 1998 și numără în prezent aproximativ 100 de membri, care includ companii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaționale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Bucuresti, 29.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *