Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Animax, un nou canal de anime-uri

se lanseaza din 2 iulie în Romania

25 iunie 2007, Sony Pictures Television International (SPTI) anunţă că brandul internaţional Animax va fi lansat în Europa Centrală: canalul Animax va emite pe frecvenţa A+. Prin urmare, din 2 iulie 2007, Animax se va lansa în România, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia. Animax va fi lansat în România cu sloganul “Noua ta personalitate”.
A+ este un canal dedicat în exclusivitate anime-urilor, cu un target de vârstă cuprins între 15 şi 29 de ani. Animax, noul canal, va avea un look on-air complet diferit. Programele de success de pe A+ ca Inuyasha, Yu Yu Hakusho, Gravitation şi Trigun vor fi completate cu noi anime-uri palpitante din portofoliul exclusiv SPTI.

Animax este deja un brand bine poziţionat în Asia şi America Latină unde emite 24 de ore în 36 de milioane de case, în 38 de ţări şi în 11 limbi, fiind unul dintre cele mai de success canale din portofoliul SPTI.

A+ are deja peste 4 milioane de abonaţi în Europa Centrală, fapt ce-i va permite canalului Animax să pătrundă în regiune pe o piaţă cu un public numeros şi loial. Fanii animé care umăresc deja A+ în Europa Centrală pot fi siguri că programele de care se bucură în prezent vor continua să fie difuzate pe Animax.

Programele de pe Animax vor fi  difuzate zilnic în intervalul orar 20.00  –  02.00.

“Canalul Animax apaţinând SPTI este în acest moment cel mai bine distribuit canal de animé-uri din afara Europei şi are o poziţie de lider atât în Asia, cât şi în America Latină. Succesul lui s-a datorat abilităţii SPTI de a oferi animé-uri captivante şi pline de suspans. Astăzi marcăm primul pas în extinderea Animax în Europa unde credem că există un enorm potenţial pentru diverse platforme: TV, PC sau telefonia mobilă”  –  a declarat Ross Hair, Senior VP al SPTI.

Stephen White, managerul general al reţelei SPTI în Europa Centrală a adăugat: “Venirea canalului Animax în Europa marchează prezenţa primului canal din regiune dedicat 100% animé-urilor. Experienţa Sony în programele de animé şi în lansarea canalelor de animé din întreaga lume, ne vor ajuta ca Animax să reprezinte  un success în regiunea Europa Centrală. Animax promite să ofere cele mai noi anime-uri şi programe diverse  de acest tip.”

Venirea brandului Animax în Europa are loc într-un moment în care interesul consumatorilor pentru anime-uri inovative şi palpitante este în creştere. Programele de anime-uri se bucură de o  mare apreciere în Franţa, Italia, Spania, Germania şi în Marea Britanie – toate fiind zone unde SPTI caută oportunităţi să poziţioneze Animax pe  diverse platforme.
În planurile sale viitoare de extindere a canalului Animax, SPTI anunţă că există negocieri într-un stadiu avansat în Marea Britanie, Germania, Italia, Spania şi Franţa pentru a lansa canalul Animax.

Despre Anime

Animé este termenul pentru animaţia japoneză,  diferită de clasicele desene animate din vest cu care suntem obişnuiţi. În Japonia, de unde sunt originare, anime-urile acoperă subiecte mai serioase decât desenele animate clasice şi sunt urmărite de oameni de toate vârstele. Este o idee preconcepută cum că anime-urile sunt violente. Realitatea este că anime-urile au un public foarte larg şi includ multe genuri cum ar fi: comedie, horror, dragoste, SF şi animaţie pentru copii. Potrivit difuzorilor din SUA şi Europa,  în urma succesului mare pe care l-au înregistrat filmele de anime în afara Japoniei, conţinutul anime-urilor a crescut simţitor. Publicul care urmăreşte programele de anime este foarte motivat, extrem de loial şi este pasionat de acest tip de animaţie nu numai pentru că este incitantă dar şi pentru ca  este considerată o formă de artă.

Despre Animax în lume
Animax face parte din portofoliul divers al  reţelelor internaţionale SPTI. Lansat în 1998 în Japonia şi în iulie 2005 în America Latină, canalul oferă cele mai dorite şi mai palpitante programe de animé din lume. Animax este o opţiune pentru cei care caută o alternativă la televiziunea tradiţională. Este un canal pentru cei care se bucură de viaţă şi vor să meargă mai departe. Canalul este deja un brand bine poziţionat în Asia şi America Latină, fiind unul dintre cele mai de success canale din portofoliul SPTI şi emite 24 de ore, în 36 de milioane de case, în 38 de ţări şi în 11 limbi. Programele de animé de pe canalul Animax din Europa vor conţine şi show-ri pentru copii, dar în primul rând pentru adolescenţii şi tinerii cu vârste cuprinse între 15-29 ani.

Bucuresti, 25.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *