free download 78 travel guides written by experts

Angajatii BCR sunt alaturi de familiile cu dificultati financiare, asigurandu-le alimentele necesare

{mosimage}pentru masa de Pasti

· Aproximativ 22,3 tone de alimente au ajuns în Săptămâna Mare la aproape 2000 de familii cu dificultăţi financiare din România;
· Acţiunea face parte dintr-o campanie naţională prin care angajatii BCR au donat alimente familiilor nevoiaşe, în cadrul programului Banca de Alimente desfăşurat de Crucea Roşie, cu ocazia Sarbătorilor de Paşti.
· Beneficiarii sunt familii cu o situaţie materială dificilă, din baza de date a Crucii Roşii România.

Angajaţii BCR au donat familiilor cu o situaţie materială dificilă din 22 judeţe ale ţării (Bihor, Bistriţa-Năsaud, Botoşani, Braşov, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Sălaj, Satu Mare, Timiş, Tulcea, Harghita, Bacău, Covasna, Prahova) şi Bucureşti, aproximativ 22,3 tone de alimente, în valoare de 31.000 euro, în cadrul proiectului Banca de Alimente, derulat de Crucea Roşie Română.

Acţiunea face parte dintr-o campanie la nivel naţional, organizată de BCR cu ocazia Sărbătorilor de Paşti. Angajaţii BCR donează bani şi bonuri de masă, iar banca dublează suma adunată. Cu banii astfel strânşi, în fiecare judeţ, Crucea Roşie cumpară alimente neperisabile – ulei, zahar, faină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse alimentare – care sunt distribuite împreună cu voluntarii BCR, beneficiarilor.

„Pentru că suntem cea mai mare bancă din România, este de datoria noastră să îi ajutăm pe cei care au o situaţie socială mai grea şi să le oferim o bucurie de Paşti. Sunt foarte mândru de colegii mei care s-au mobilizat în număr foarte mare pentru această campanie – peste 2000 dintre angajaţii BCR au donat bani şi au voluntariat în această acţiune. Sper ca şi alţi parteneri din comunitatea de afaceri să ne urmeze exemplul”, a declarat Dominic Bruynseels, Preşedinte Executiv BCR.

„Implicarea angajaţilor BCR în rezolvarea problemelor comunităţii este cea mai bună soluţie pentru a ajuta persoanele mai puţin norocoase şi reprezintă un model de responsabilitate civică. Mulţumim tuturor celor ce au donat bani şi timp, în proiectul Banca de Alimente şi vor face Sărbătorile ceva mai frumoase unor persoane nevoiaşe!” a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Roşie.

BCR este partener principal în proiectul “Banca de Alimente”, iniţiat de Crucea Roşie în septembrie 2009. Proiectul îşi propune să colecteze şi să distribuie alimente greu perisabile, provenite din donaţii şi sponsorizări, către persoanele cu posibilităţi materiale reduse din Bucureşti şi din ţară. Iniţiativa se adresează persoanelor defavorizate (pensionari, persoane cu dizabilităţi, familii monoparentale etc.), fiind o soluţie imediată pentru ameliorarea situaţiei acestora.

Într-o primă fază, Banca Comercială Română a oferit un ajutor financiar de 10.000 de euro, a asigurat implementarea unui sistem online de donaţii pe site-ul www.crucearosie.ro, la cel mai înalt standard de securitare, şi a donat un calculator pentru centralizarea datelor despre alimente şi beneficiarii acestora.

Mai mult, BCR participă în proiect şi prin acţiuni de voluntariat, sprijin logistic, dar şi prin antrenarea altor parteneri, cum ar fi Metro şi Real. Doar în 2010, unul din trei angajaţi BCR a donat şi a participat la acţiuni de voluntariat în toată ţara. În total, voluntarii BCR au donat aproximativ 16,5 tone de alimente greu perisabile, în valoare de peste 22.000 euro, care au ajuns la peste 1.500 de familii care trăiesc în condiţii dificile.

Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari, stocarea si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bucuresti si din tara. Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane reprezinta, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Acest proiect este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.

Bucuresti, 21.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *