Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Andrei Voica este noul MasterChef al Romaniei

Preparate de top, emoție și adrenalină în finala MasterChef

Aseară a avut loc cel mai aşteptat moment al acestui sezon MasterChef: stabilirea marelui câștigător! Claudia, Liviu și Andrei s-au întrecut în finala celei mai urmărite competiții culinare din România, demonstrându-și măiestria în bucătărie prin preparate de 5 stele! Andrei Voica a dat dovadă de multă determinare, concentrare și creativitate culinară, pasiunea pentru gastronomie aducându-i cel mai râvnit trofeu: MasterChef!

„Pentru mine este o zi mare, ca și cum m-aș fi născut pentru a doua oară. Vreau să continui pe acest drum și să devin unul dintre cei mai buni bucătari din România”, a declarat Andrei, câștigătorul MasterChef România!

Pe durata întregii finale, aproape 1.8 milioane de telespectatori au urmărit testele la care au fost supuși concurenții, iar în minutul de aur, de la 22:41, 2.2 milioane de persoane urmăreau marea finală MasterChef.

Finala MasterChef a fost lider de audiență pe toate categoriile de public. Ediția a înregistrat 11.6 puncte de rating și 26.1% cotă de piaţă în intervalul de difuzare, pe publicul comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Următorul post clasat a obținut valori de două ori mai mici: 5.3 puncte de rating și 11.9% share pe această categorie.

Dintre cei 24 de concurenți din bucătăria MasterChef, cei mai buni 3 s-au luptat aseară pentru cel mai râvnit trofeu culinar. Claudia, Andrei și Liviu au uimit pe parcursul competiției cu preparate gustoase, realizate cu mult respect față de ingrediente, dar și cu multă pasiune și creativitate culinară. Din parcursul competițional nu au lipsit momentele tensionate sau micile greșeli, care au fost sancționate cu sarcina de a spăla vasele, precum și testele sub presiune unde au demonstrat că pot depăși situațiile tensionate, meritând să ajungă până în ultima etapă a competiției: marea finală.

Meniul finalei a fost compus din trei preparate: un starter, un fel principal și un desert. Concurenții au fost notați de către Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean la finalul fiecărei runde pentru creativitate, gust, plating, dar și curaj. La finalul primei runde, concurentul cu cel mai mic punctaj a părăsit competiția.

La proba starter-ului, Claudia a creat o cremă vichyssoise cu langustine poșate, salsa de fructe și spumă de măr, un preparat extrem de fresh, realizat prin tehnici de gătire realizate impecabil. Totuși, Chef Patrizia a remarcat faptul că gustul merelor a fost pregnant, acoperind savoarea celorlalte ingrediente. La aceeași probă, Andrei a realizat un foie mi-cuit cu jeleu de căpșune, caramel de porto, anason și burete de dovleac, un preparat extrem de fin și de apreciat de Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean, care i-a adus un total de 27 puncte. Liviu a realizat un ragu din pui de baltă cu mange tout, bok choy, ou de prepeliță, piure de dovleac și brunoise, preparat care i-a asigurat participarea la următoarele două probe cu un total de 26 de puncte. Claudia a părăsit competiția, totalizând 23 de puncte.

La cea de a doua probă a ediției, Claudiu și Liviu s-au duelat în main course-uri desăvârșite, care să le asigure un punctaj cât mai mare la jurizarea Chefilor. Siguranța și încrederea în sine de care a dat dovadă Andrei la această probă i-au mărit avantajul cu 3 puncte în fața lui Liviu. Calcanul cu baby zucchini, suc de ardei, ghimbir și cafe de paris a fost extrem de apreciat de Chefi, ingredientele și aspectul acestuia fiind notate cu 28 puncte. Andrei a reușit să se distanțeze cu un preparat demn de o stea Michelin, după cum au mărturisit Chefii: o rață caramelizată cu risotto de morcovi aromatizat cu vanilie. Preparatul a fost răsplătit cu 10 pe linie de către cei trei jurați.

Runda a treia a debutat de la scorul de 57 – 54 în favoarea lui Andrei. Proba desertului le-a pus la încercare concentrarea, creativitea, dar și determinarea privind cucerirea celui mai râvnit trofeu culinar: MasterChef. Bătălia decisivă s-a dat în fața familiilor acestora, emoțiile sporind intensitatea ultimei probe a acestui sezon MasterChef. Inspirat de look-ul propriu, Liviu a propus spre jurizare un moustache tart cu ciocolată și banană cu sorbet de zmeură care i-a adus un total de 28 de puncte. Parfait-ul din trufe cu soia, mousse de ciocolată și caramel de portocale al lui Andrei i-a adus acestuia a doua serie de trei note de 10.

Noul MasterChef al României, Andrei Voica, a câștigat pe parcursul competiției 4 probe și a fost căpitan la una singură. La fel ca și ceilalți, a gătit peste 60 de preparate, cel mai remarcat fiind vita cu piure de cartofi și sos verde. Pasionat de fotbal și pescuit, Andrei s-a înscris la MasterChef dornic să învețe lucruri noi, să-și îmbogățească vocabularul culinar. Pentru Andrei, MasterChef a reprezentat și „o oportunitate de a mă întoarce acasă, o oportunitate de a-și îndeplini un vis, acela de a deveni bucătar profesionist!”.

Inscrierile pentru noul sezon MasterChef s-au deschis! Dacă ești pasionat de gătit, dacă îți dorești să iei parte la o călătorie culinară de excepție intră și înscrie-te pe www.masterchef.protv.ro.

Bucuresti, 15.12.2015
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.