Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Analiză Saxo Bank: Frica este înlocuită de „stabilitate nervoasă”

de Steen Jakobsen, Cheif Investment Officer, Saxo Bank

Rezumat: În ultimele 24 de ore s-au observat semne pozitive de stabilitate, iar lichiditatea a revenit pe piață. Cazurile de COVID19 trebuie să ajungă la un vârf pentru a avea un temei solid, dar deocamdată furtuna se domolește.

Ce s-a întâmplat?

În ultimele 36 de ore am văzut mai multe schimbări de politici decât în toată cariera mea de peste 30 de ani de trader!

  • Germania a adoptat Emisiunea UE (Olanda încă se opune, se pare)
  • FED controlează curba randamentului prin proxy – asta înseamnă că FED va controla plafoanele ratelor (BCE și restul vor face același lucru atunci când apele se vor mai liniști)
  • Banii „din elicopter” reprezintă un zvon generalizat legat de proiectul estimat de lege din Congres de votat din moment în moment.

Graficul analog al crizei anterioare

analiza stabilitate nervoasa 1Sursa: Jesper Christiansen, MRTI Trading 

Ce a făcut piața?

  • Asia +8%
  • În piața americană cea mai importantă evoluție unică … DIN TOATE TIMPURILE! la momentul scrierii acestui articol: DOW e în creștere cu 2.000 de puncte, S&P +7.5%, DAX +10%
  • Marjele de creditare publicate pentru prima dată în acest ciclu – unul dintre semnele majore pe care le așteptam
  • Argintul + aurul s-au redresat – indicând o „reflație” / inflație / intervin stimulentele (în 2008/09 aurul + argintul au crescut >50% la momentul minimului…)

Mișcare off high și off low

analiza stabilitate nervoasa 2Sursa: Jesper Christiansen, MRTI Trading 

Dar… această situație e departe de a se fi terminat, însă azi am trecut de partea cu FRICA din această piață în scădere. Piața rămâne una în scădere. Gândiți-vă că e ca o Structură Elliot Wave – E posibil ca tocmai să fi încheiat Valul 3 în scădere, apoi urmează al patrulea în creștere și în final al cincilea în scădere (eu numesc asta recesiune/ criză) în T3 și T4…

Monitorul de credite al Saxo Trader

analiza stabilitate nervoasa 3

FED guvernele la nivel global s-au angajat la ajutoare/bani din elicopter pentru a opri potopul. Cum tranzacționăm de aici încolo depinde de modul în care mergem pe calea dificilă a asigurării ordinii, structurii și, în cele din urmă, a „dreptății” sociale. Termeni iluzorii, dar dacă bani nu ajung la oamenii care chiar au nevoie de ei, atunci următoarea criză va fi mai mare și mai violentă.

CDX Spread – PRIMA ZI DE SCĂDERE în acest ciclu…

analiza stabilitate nervoasa 4Sursa: Bloomberg 

Cu toate acestea, dacă asigurăm o ordine/bază socială și instituim o determinare a prețurilor și un ciclu economic corespunzătoare după acest ciclu în 2021, atunci avem o șansă (principalul meu scenariu).

Deocamdată, însă… „Frica” este înlocuită de „stabilitatea nervoasă”, dar se bazează pe ADOPTAREA HOTĂRÂRII DE CĂTRE CONGRES ÎN URMĂTOARELE 24 de ore…

VIX

analiza stabilitate nervoasa 5Sursa: Bloomberg 

Acum aruncăm o privire către finalul de lună pentru sentimentul de reabilitare dat de fonduri, lichiditatea în general și finalul anului fiscal japonez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *