Shadow

Analiză macro: euro, sub paritate cu dolarul american și ar putea scădea în continuare

Acțiunile americane au continuat să scadă luni, deoarece dolarul american puternic este în centrul atenției, iar EURUSD a scăzut cu mult sub paritate. Randamentele trezoreriei americane joacă rolul lor în presiunea asupra sentimentului, în timp ce indicele de referință al randamentului pe 10 ani a crescut peste 3,00%.

Următorul risc important de eveniment este discursul de vineri de la Jackson Hole al președintelui Fed Powell, deoarece Rezerva Federală e de așteptat să reamintească pieței că rămâne în modul complet de combatere a inflației, respingând astfel impresia că ar putea fi setată să reducă dobânda anul urmator.

Saxo Bank logo

Ce se mai întâmplă?

EURUSD a scăzut sub paritate, ochind aproape 0,9500 – cele mai recente îngrijorări cu privire la criza energetică europeană au afectat euro, care a fost văzut alunecând sub paritate față de dolarul american. Randamentele mai mari din SUA și avansul dolarului american au fost, de asemenea, continue, ducând EURUSD la nivelul minim de 0,9900 ieri dimineață. Recesiunea europeană vine rapid și cu putere, iar PMI-urile de ieri semnalează o presiune crescândă asupra regiunii. Următorul pas pentru dolarul american este discursul președintelui Fed Powell de vineri.

PMI-ul serviciilor din Australia și Japonia s-a prăbușit – Australia și-a văzut PMI-ul serviciilor scăzând la 49,6 în august, de la 50,9 în iulie. Cu toate acestea, PMI-ul de producție s-a menținut la 54,5, doar slăbind ușor față de 55,7 de luna trecută. Seria de majorări ale dobândă observate de la Reserve Bank of Australia va afecta probabil cererea și producția. Între timp, prețurile rămân ridicate, pe fondul problemelor persistente ale lanțului de aprovizionare, iar mai multe creșteri ale ratelor sunt încă în cărți. PMI-ul de producție rapid al Japoniei pentru luna august a scăzut la 51,0 față de 52,1 anterior. Cu toate acestea, PMI pentru servicii a plonjat în zona de contracție, sub 50, ajungând la 49,2. Proaspătul val de Covid din Japonia, deși vine fără noi restricții majore, împiedică cererea de servicii și va influența probabil creșterea PIB-ului în trimestrul III.

Perspectiva Palo Alto Networks rămâne puternică – compania de securitate cibernetică a raportat luni venituri și EPS peste estimări, iar perspectiva T1 este ușor peste estimări, în timp ce perspectivele pentru exercițiul financiar sunt mult peste estimările consensului. Creșterea în trimestrul IV a fost de 44% față de 25%, ceea ce sugerează că cererea se accelerează și ne întărește opinia că industria securității cibernetice este o industrie cu creștere mare și contraciclică în anii următori. Acțiunile au crescut cu 9% în tranzacționarea extinsă.

Acțiunile Zoom au scăzut cu 8% în tranzacționarea extinsă – popularul software de videoconferințe, care a devenit un star în timpul pandemiei, își scade perspectivele pentru exercițiul financiar în comparație cu anunțurile anterioare. Încetinirea afacerii lor se datorează creșterii mai lente a companiei, care ar putea fi un efect al Microsoft și al altor companii tehnologice majore care au intrat în zona de business pentru conferințe video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *