free download 78 travel guides written by experts

Analiza comportamentului financiar al populatiei si agentilor economici (septembrie 2008)

Maine, 13 noiembrie, Business Standard va publica pe www.standard.ro o noua analiza Focus+ privind comportamentul financiar al populatiei si agentilor economici in profil teritorial pentru luna septembrie 2008. Ajunsa la cea de-a patra editie, analiza Business Standard Focus+ , intocmita  pe baza datelor centralizate de Banca Nationala a Romaniei releva cresteri preponderente in valuta pe toate cele trei componente principale ale raportului BNR respectiv credite, restante si depozite.  

Datele sunt interpretate in sensul identificarii zonelor de oportunitate si a celor de saturatie pentru tipurile de produse bancare aferente fiecarei categorii contabilizate de BNR. Evolutiile sunt raportate procentual prin raportari succesive la luna anterioara, la sfarsitul lui 2007 si la luna septembrie a anului trecut.

Pentru a compensa deviatiile cifrelor absolute, date de locatia sediilor sociale ale companiilor, Business Standard utilizeaza in analiza Focus+ preponderent raportari procentuale.Cresterile sunt calculate in functie de soldurile anuntate in lei si sunt influentate si de dinamica cursului de schimb ponderata cu componentele in lei respectiv valuta. Pe de alta parte, toate soldurile au fost calculate in euro la cursul de inchidere al lunii septembrie anuntat de BNR (3,73 lei/euro).

Business Standard va continua sa publice o serie de analize periodice pe baza datelor in profil teritorial centralizate de BNR, analize care vor fi gazduite  in sectiunea FOCUS + de pe site-ul www.standard.ro.  Tot aici vor gasi analizele pentru lunile aprilie, mai si iunie 2008.

Bucuresti, 12.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *