Baby Boom Show 2022
Shadow

Ana, frumusetea unui nume simplu

Comunitatea online Dacic Cool (www.daciccool.ro) şi-a propus să sărbătorească, începând din această vară, numele cele mai îndrăgite de români. După Maria, Adrian şi Alexandru, le vom sărbători acum pe cele care poartă prenumele Ana sau prenume derivate. De pe 31 august până pe 9 septembrie, când în calendarul ortodox este sărbătorită Sfânta Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro) dublează comenzile persoanelor care poartă numele Ana sau un nume inspirat de la acesta.

Ana este unul dintre cele mai răspândite prenume feminine şi provine de la un vechi nume ebraic, Hannah, asociat verbului hanah care înseamnă a avea milă, a binevoi. După ce a fost preluat în greacă şi latină sub forma Anna, numele s-a răspândit în toată Europa, fiind extrem de popular în Imperiul Bizantin. Numele Ana apare în numeroase tradiţii, credinţe şi creaţii populare româneşti. De exemplu, în descântece, Ana buziana era prima dintre cele nouă zâne invocate pentru ajutorarea celor bolnavi, iar în unele ghicitori Ana este asociată luminii.

Printre personalităţile cu numele Ana se numără şi Anna de Noailles (1876-1933), scriitoare şi poetă franceză de origine română, prima femeie comandor al Legiunii de Onoare. Născută la Paris, în familia prinţului Grigorie Brâncoveanu, Anna de Noailles a rămas în istoria culturii franceze atât pentru volumele sale de versuri, proză, memorii şi corespondenţă, cât şi pentru saloanele ei de literatură şi artă, la care se aduna elita pariziană a epocii. În 1922, contesa Anna de Noailles a devenit membră a Academiei Regale de Limbă şi Literatură a Belgiei, iar Academia Franceză i-a decernat Marele Premiu pentru Literatură pentru întreaga activitate. În 1925 a devenit membru de onoare al Academiei Române, la propunerea lui Nicolae Iorga. Un premiu literar acordat de Academia Franceză îi poartă astăzi numele.

În general, despre persoanele cu numele Ana se crede că sunt firi simpatice, dinamice, extrem de comunicative. Ştiu cum să se facă plăcute, sunt curioase şi creative, pun mare preţ pe prietenie şi sunt foarte atente la problemele celor din jur.

La noi, câteva dintre derivatele cele mai întâlnite de la prenumele Ana sunt Anişoara, Ani, Aneta, Anica, Anicuţa, Nicuţa, Anuca, Anuţa, Nuţa, Anca, Ancuţa, Ana-Maria.

Avantajele numelor compuse: persoanele care poartă numele Ana-Maria şi Mariana pot participa nu numai la această promoţie, ci şi la cea dedicată numelui Maria, chiar dacă aceste promoţii se desfăşoară în paralel. Astfel, persoanele care poartă numele Ana-Maria sau Mariana pot beneficia de două ori de dublarea comenzii, pentru două comenzi diferite (una pentru numele Ana şi una pentru numele Maria).

Despre modul de desfăşurare a promoţiei puteţi afla mai multe vizitând magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro). Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate în perioada 31 august – 9 septembrie de către persoanele cu nume derivat de la Ana, pentru o singură comandă, în limita sumei de 200 de lei. Pentru informaţii suplimentare, puteţi apela numerele de telefon: 021.225.05.07, 0723.15.60.99 (de luni până vineri între orele 10.00 şi 18.00) sau puteţi trimite un e-mail la comenzi@daciccool.ro.

Bucuresti, 31.08.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published.