free download 78 travel guides written by experts

Alstom va construi si moderniza instalatiile de desulfurare

ale Dalkia Poznan ZEC la centrala de termoficare EC Karolin din Polonia

Alstom si Dalkia Poznañ ZEC au semnat doua contracte pentru construirea unor noi instalatii de desulfurare (FGD) pentru doua cazane si pentru modernizarea unei instalatii existente.

Toate cele trei cazane sunt exploatate de catre Dalkia la centrala EC Karolin, care este cea mai mare centrala de termoficare din Poznañ, in vestul Poloniei. Valoarea totala a celor doua contracte este de aproximativ €27.5M (115 MPLN). Constructia si modernizarea instalatiilor de desulfurare pentru toate cele trei cazane este prevazuta a se finaliza in 2015.

Noile instalatii de desulfurare se bazeaza pe tehnologia Alstom semi-uscata NIDTM, care este una din cele mai avansate solutii existente in prezent pe piata si care garanteaza eficiente inalte de retinere, atat in ceeace priveste reducerea emisiilor de dioxid de sulf cat si de particule. Pentru a optimiza investitia si costurile de exploatare, cele doua instalatii de desulfurare for fi construite una langa alta, avand instalatii comune de stocare si transport.

Sistemul Alstom NIDTM, care se bazeaza pe utilizarea varului drept reactiv, este constituit dintr-un reactor compact, un mixer si instalatie de hidratare integrate si un sistem de filtre cu saci de inalta eficienta pentru colectarea particulelor. Acesta sistem este realizat la costuri competitive, permitand respectarea reglementarilor din ce in ce mai stricte din punct de vedere al emisiilor.

Tehnologia Alstom a fost aplicata la centrale totalizand peste 12 GW in sectorul producerii energiei electrice , dar si la 120 de centrale din sectorul industrial, ca de exemplu la centralele de incinerare a deseurilor sau in sectorul metalurgic.

Pentru noile instalatii de desulfurare Alstom va livra sisteme complete incluzand canalele de gaze si sistemele de stocare. Prin modernizarea instalatiei de desulfurare existente, Alstom va asigura o crestere semnificativa a eficientei si disponibilitatii pentru a aatinge nivelurile garantate pentru SO2 si particule.

“Datorita introducerii prevederillor Directivei privind emisiile industriale in legislatia din Polonia ni se cere sa reducem emisiile sub 200 mg/Nm3 pentru SO2 si sub 20 mg/Nm3 pentru particule. Alstom garanteaza niveluri chiar mai mici decat aceste valori, astfel incat putem fi siguri ca dupa 2015 toate cazanele din centrala noastra vor respecta standardele privind emisiile de SO2 si particule si vom continua sa furnizam energie electrica si caldura consumatorilor nostri. Credem cu tarie in capacitatea Alstom de a atinge cele mai inalte standarde in materie de impact asupra mediului cat si privind respectarea termenelor pentru finalizarea proiectelor. Ca lider pe piata energiei termice din Polonia, este mandria noastra de a contribui la imbunatatirea calitatii aerului in zonele urbane pretutindeni unde Dalkia este prezenta sis a mentinem un nivel de pret competitiv pentru caldura pe care o furnizam” – a declarat Jacky Lacombe, Chief Operating Officer, Dalkia Polonia.

“Suntem bucurosi de oportunitatea oferita de catre Dalkia de a participa la aceasta initiativa importanta in vederea reducerii impactului asupra mediului inconjurator al centralei de termoficare Karolin din Poznan”, a declarat Miroslaw Kowalik, Directorul de Vanzari al Alstom in Polonia.

Bucuresti, 24.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *