Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Alstom va construi in Algeria prima centrala pe gaze cu turbine GT26

cu o capacitate de 1200 MW

Un consortiu condus de Alstom a castigat un contract de peste 1,3 miliarde euro pentru compania de electricitate si gaze Sonelgaz (Société Nationale de l’Electricité et du Gaz) pentru construirea unei centrale pe gaze de 1200 MW. Aceasta prima centrala cu ciclu combinat din Algeria, avand trei  turbine cu gaze GT26, va fi construita la Terga, la 600 km vest de Alger. Partea Alstom din contract este de circa 800 milioane euro. Partenerul Alstom in consortiu este compania egipteana Orascom Construction Industries. In conformitate cu contractul semnat, Alstom va furniza o centrala la cheie cu ciclu combinat integrand echipamente Alstom construite in jurul tehnologiei avansate pe care se bazeaza turbina cu gaze GT 26, cu cea mai buna flexibilitate operationala. Centrala va fi compusa din trei cicluri combinate (3 x 400 MW). Orascom va fi responsabila cu partea de constructii civile.

Datorita dezvoltarii industriale si economice a tarii, investitiilor  importante in infrastructura si cresterii cererii de energie, odata cu cresterea populatiei, acest nou contract va intari capacitatea de producere a energiei electrice din Algeria.
Acesta este cel de  al treilea  contract pentru o centrala pe gaze incredintat de Sonelgaz companiei  Alstom in ultimii ani, dupa cele doua centrale bazate  pe turbina GT13E2, de la F’Kirina si Relizane, semnate in 2003 si respectiv 2007. Sonelgaz si-a reinnoit astfel votul de incredere in Alstom, ca urmare a succesului proiectului F’Kirina, care a fost terminat la timp in 2004 si a demonstrat o disponibilitate importanta in cei trei ani de exploatare.

Patrick Kron, Presedinte si Director General al Alstom, a declarat pe data de 4 decembrie, in timpul ceremoniei de semnare a contractului la Alger: ”Suntem deosebit de mandri ca am fost selectati de Sonelgaz pentru a treia oara in partru ani sa contribuim la dezvoltarea capacitatilor de producere a energiei electrice din Algeria. Cu aceasta tehnologie GT26 de inalta eficienta, cu flexibilitate in exploatare si cu emisii reduse, vom asigura energia electrica necesara in regiune protejand mediul ambiant. Alstom a avut de asemenea succes in Algeria pe piata transporturilor, cu tramvaiele din Alger, Constantine si Oran, precum si pentru electrificarea retelelor suburbane de transport ale Algerului”.

Bucuresti, 4.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *