free download 78 travel guides written by experts

ALKA donează 6000 de prăjituri pe lună copiilor de la sate, prin programul Pâine și Mâine, desfășurat de Fundația World Vision România

În anul școlar 2019-2020, peste 700 de copii din mediul rural, din județele Vâlcea și Vaslui, primesc, de două ori pe săptămână, câte o prăjitură oferită de ALKA.

Astfel, compania se alătură programului Pâine și Mâine, desfășurat de Fundația World Vision România, prin care se oferă șansa la educație pentru 1289 de copii din mediul rural.

Programul „Pâine şi Mâine” oferă copiilor din zonele defavorizate din județele Vaslui, Dolj şi Vâlcea o masă caldă în fiecare zi şi sprijin pentru realizarea temelor.

Programele World Vision România au ca principal obiectiv îmbunătățirea nivelului de educație a elevilor din mediul rural și reducerea abandonului școlar. Părăsirea timpurie a şcolii este una dintre problemele grave ale României: 1 din 4 copii din mediul rural renunță la școala din cauza sărăciei.

ALKA - donatie World Vision

Accesul la educaţie trebuie să fie neîngrădit, însă acest lucru nu se poate face în lipsa acoperirii nevoilor primare. Conform raportului “Bunăstarea copiilor din mediul rural”, realizat de Fundația World Vision România în 2018, 11% dintre copiii care provin din familii cărora nu le ajung venitul pentru strictul necesar declară că uneori lipsesc de la școală deoarece merg să muncească, iar 21% dintre ei se simt obosiți deoarece muncesc înainte sau după școală. În mediul rural, peste 25% dintre locuitori au doar 4 clase, copiii români de la sate fiind expuşi în continuare sărăciei extreme şi excluziunii sociale, ceea ce înseamnă că discrepanţele dintre mediul urban şi cel rural continuă să se adâncească.

“În numele copiilor din satele din Vâlcea și Vaslui, le mulțumim prietenilor de la ALKA pentru că le-au făcut o bucurie celor mici. Noi, ca organizație neguvernamentală, nu putem obține rezultatele pe care acești copii le merită fără sprijinul partenerilor noștri corporate. Doar atunci când cât mai mulți dintre noi punem umărul pentru a-i susține pe acești copii pe drumul lor spre un viitor mai bun, reușim să facem lucruri minunate. Iar un viitor mai bun este imposibil în absența educației. Ne bucurăm așadar când branduri precum ALKA, branduri responsabile, înțeleg cât de important este programul Pâine și Mâine pentru copiii din mediul rural și ni se alătură.“, a declarat Mihaela Nabăr, Director Național World Vision România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *