metalshow

Alexandru Morosanu si Sara Gerber in recital la Ateneul Roman

Violoncelistul Alexandru Morosanu, solist al Orchestrelor Radio, va sustine marti, 10 noiembrie 2009, ora 19.00, la Ateneul Roman, un recital alaturi de Sara Gerber (orga).

Programul recitalului va cuprinde Preludiu si fuga in re minor de Johann Sebastian Bach, Sonata nr. 5,  in do major de Benedetto Marcello, Sonata nr. 5, in mi minor de Antonio Vivaldi, Divertisment in re major de Joseph Haydn/Gregor Piatigorski, Fantezia KV 594 de Wolfgang Amadeus Mozart, Larghetto si Rondo de Wolfgang Amadeus Mozart, Marele adagio de Dmitri Sostakovici si Toccata din Simfonia nr. 5 de Charles-Marie Widor.

Alexandru Morosanu este "unul dintre eminentii solisti violoncelisti romani din generatia maestrilor", dupa cum il caracteriza prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, statut legitimat de o cariera interpretativa si pedagogica probata in timp de concerte si recitaluri, acasa si peste hotare (SUA, Canada, Germania, Franta, Spania, Norvegia, Austria, Italia, Suedia, Bulgaria, Grecia etc). A ocupat postul de solist violoncelist in Orchestra Internationala de Tineret de la Bayreuth – Germania (1972 – 1974) si Orchestra Simfonica a Filarmonicii „Moldova” din Iasi (1984 – 1990). In prezent, este solist al Orchestrei Nationale Radio. A fost profesor la Academia de Muzica „George Enescu” Iasi (1980 – 1990) si este invitat permanent in Italia, Grecia si Germania pentru a tine cursuri de maiestrie la specializarile violoncel si muzica de camera. Mai mult, ca o dovada a renumelui si faimei de care se bucura, Alexandru Morosanu a fost invitat sa faca parte din prestigioase jurii ale unor competitii internationale: Stresa, Vercelli, Capri, Casale Monferato – Italia, Geneva, Lugano – Elvetia.

Sara Gerber este organista titulara a Bisericii din Bienne (Elvetia), responsabila a stagiunii de concerte ce se desfasoara in lacasul de cult si profesor de orga la Conservatorul de Muzica din Bienne. Este presedintele si directorul artistic al Festivalului “Grandes Orgues du Jura”, pe care l-a initiat in octombrie 2008.

Sustine recitaluri de pian si de orga in Elvetia, Germania, Italia, Israel, Olanda si in cadrul unor festivaluri internationale, cum sunt Festivalul de la Besançon sau Festivalul de Orga din Elvetia.

Bucuresti, 09.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *