metalshow

Alexandru Giboi, director general al AGERPRES, ales in functia de membru al bordului BSANNA 

AgerpressDirectorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales prin vot unanim în funcția de membru al bordului BSANNA – Asociaţia Agenţiilor Naţionale de Presă din zona Mării Negre. Alexandru Giboi a fost propus de către directorului general al agenţiei de presă bulgare BTA, Maxim Minchev, care s-a retras din funcţie. Alegerile s-au desfășurat în cadrul celei de-a şaptea Adunări Generale a BSANNA, ce a avut loc la Erevan, Armenia.

"Alexandru ne va ajuta practic foarte mult prin ideile şi munca sa. Este nevoie de un suflu nou în BSANNA", a precizat Maxim Minchev.

"În această perioadă marcată de instabilitate politică şi economică în zona Mării Negre, este nevoie ca organizaţiile noastre, ABNA-SE şi BSANNA, să îşi asume un rol activ în protejarea jurnaliştilor şi a jurnalismului. Este de datoria mea, ca secretar general al ABNA-SE şi membru al boardului BSANNA, să muncesc alături de colegii mei în folosul agenţiilor membre având drept scop final păstrarea independenţei jurnalismului", a declarat directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi.

Alexandru Giboi BSANNA 

Asociaţia Agenţiilor Naţionale de Presă din zona Mării Negre – BSANNA, înfiinţată în mai 2006, este o organizație internațională care reunește agențiile naționale de presă din regiune: AzerTAj (Azerbaidjan), ANA (Grecia), Armenpress (Armenia), Anadolu (Turcia), ATA (Albania), BTA (Bulgaria), TASS (Rusia), Moldrpres (Republica Moldova), AGERPRES (România), Tanjug (Serbia), MIA (Macedonia), HINA (Croaţia), GHN (Georgia) şi Ukrinform (Ucraina).

Tot în luna noiembrie, directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales şi în funcția de secretar general al Asociației Agențiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE).

Bucuresti, 25.11.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *