free download 78 travel guides written by experts

„Albinuta Maya. Filmul” zumzaie in 3D, din 28 august, la cinema

Albinuța Maya, personaj binecunoscut mai multor generații de cinefili din serialul TV omonim, își face debutul pe marile ecrane. Începând de vineri, 28 august a.c., noile aventuri vor putea fi urmărite la cinema, în animația “Albinuța Maya. Filmul”, în format 2D și 3D, dublat în limba română.

Înainte de a deveni personaj de animație, Maya i-a încântat pe copiii din toată lumea din rândurile cărții „Aventurile Albinuței Maya”, scrisă de Waldemar Bonsels și publicată în 1912. Povestea a fost prima dată ecranizată în 1920, în filmul mut „The Adventures of Maya the Bee”, în care personajele erau interpretate de actori, iar în anii ’70, albinuța a devenit protagonista unui îndrăgit serial TV de animație, cucerind mai multe generații de copii din lumea întreagă. Ba, i-a fost dedicată chiar și o serie de cărți cu benzi desenate, cu același succes mondial. Noua tehnologie computerizată utilizată în producția animațiilor, CGI, a permis realizarea unui nou serial cu albinuța Maya, ce include 78 de episoade a câte 11 minute. Iar din 28 august 2015 putem urmări aventurile din stup și în format 3D, odată cu lansarea pe marile ecrane a noii animații lung-metraj, “Albinuța Maya. Filmul”.

Maya este o albinuță mică, dar cu suflet mare. Curioasă de fel încă din primele clipe ale vieții, Maya nu poate accepta regulile rigide ale vieții în stup. Ea vrea să exploreze lumea, să-și petreacă zilele în splendoarea de culori din poiană, lângă celelalte gâze, nu să se încoloneze după un program strict, cum fac suratele ei albine. Dar poiana este plină de pericole, iar Maya are de înfruntat multe peripeții după ce se avântă în necunoscut. Noroc că îi sunt alături prietenii săi buni: albinuțul Willy, lăcusta Flip și puiul de viespe Sting, cu care ajunge să se împrietenească în ciuda avertismentelor primite la școala din stup, unde albinele sunt învățate că viespile le sunt dușmani și trebuie stârpite negreșit. Dispariția lăptișorului de matcă, singura sursă de hrană a reginei, este pretext pentru intrigi în stup și declanșarea unui război împotriva viespilor, dar și prilejul perfect ca Maya să demonstreze ce poate. Aflăm toată povestea din animația “Albinuța Maya. Filmul”, care îi învață pe copii că prietenia este dulce ca mierea și că, uneori, ființele mici fac marile diferențe.

Producția a obținut deja un premiu pentru “cea mai bună animație” la Bavarian Film Awards și trei nominalizări la festivalurile Asia Pacific Screen Awards, Seattle International Film Festival și respectiv Stockholm Film Festival Junior.

Animația este o producție Studio 100 Media/Buzz Studios, distribuită în cinematografele din România de Empire Film și Ro Image 2000. “Albinuța Maya. Filmul” va rula în cinematografe începând de vineri, 28 august 2015, în format 2D și 3D, dublat și subtitrat în limba română. Vocile care au asigurat dublajul în limba română al animației aparțin actorilor:
• Maya – Dora Ortelecan
• Willi – Adrian Ciglenean
• Regina – Anca Oprişan
• Cassandra, albina profesoară – Andreea Constantinescu
• Lăcusta Flip – Darius Daradici
• Zumzulina, sfătuitoarea reginei – Magda Catone
• Trântoraș, majordomul Zumzulinei – Marius Săvescu
• furnicile-soldați Arnie și Barnie – Marius Săvescu și Mike Alexandru Gheorghiu
• Hank, căpetenia viespilor – Mircea Drâmbăreanu

Parteneri media: Radio Zu, Music Channel, Gazeta Sporturilor.

Tot luna aceasta, pe 31 august, se lansează pe DVD seria de animații “Albinuța Maya”, într-o colecție cu patru volume, încluzând o selecție de 24 de episoade din celebrul serial TV, dublate în limba română. Cele patru DVD-uri “Albinuța Maya” vor apărea în premieră națională la chioșcuri, săptămânal, împreună cu “Gazeta Sporturilor”, iar din 3 septembrie 2015 vor fi disponibile și în magazinele specializate din toată țara.

Despre Empire Film

Empire Film este un important distribuitor de film independent și animații din România, atât prin reţele de magazine, cât şi prin intermediul parteneriatelor cu diferite publicaţii. Compania a fost înființată în anul 2007, ca subsidiară a Empire Video Production, companie ce acționează pe piața românească încă din 1992, având drept activități principale producția audio-video, post-producție cinematografică și servicii de authoring pentru formatele de DVD, Blu-ray și Blu-ray 3D. De la 1 noiembrie 2012, Empire Film a început colaborarea cu Sony Pictures Home Entertainment şi a devenit, astfel, licențiat și distribuitor exclusiv în România, Ungaria și Bulgaria al filmelor diviziei de home entertainment a Sony Pictures Entertainment, parte din Sony Corporation. Empire Film distribuie și titluri independente, filme atent selectate, premiate, clasice, de animație, de acțiune, comedii romantice sau drame, thrillere, filme care își merită locul în orice colecție DVD sau Blu-Ray. www.empirefilm.ro, www.facebook.com/EmpireFilmRomania

Despre Ro Image 2000

Lansată în 1998, compania RO IMAGE 2000 a „debutat” în distribuţia de film cu blockbustere celebre, afirmându-se în scurt timp drept unul dintre cei mai importanţi distribuitori de film din România. Producțiile studiourilor Universal şi Paramount, pe care Ro Image 2000 le distribuie în exclusivitate în cinematografele din România, au înregistrat mare succes la încasări, compania ajungând în prezent la o medie de patru premiere pe lună. Pe lângă producţiile americane prestigioase, portofoliul de lansări Ro Image 2000 include şi producţii independente, apreciate de un public cunoscător şi pretenţios, datorită parteneriatului cu distribuitori de filme europene sau independente, precum PROROM, SPI, MediaPro Distribution sau PROGRAMS4MEDIA. www.roimage.ro, www.roimage.ro, www.facebook.com/RoImage2000

Bucuresti, 26.08.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *