Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Al 30-lea centru din Reteaua Nationala de Colectare RoRec s-a deschis astazi la Targu Jiu

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, au inaugurat astăzi, 9 octombrie 2015, cel mai nou centru pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE) din Rețeaua Națională de Colectare RoRec. De acum întreaga comunitate din Târgu Jiu are acces la un serviciu de colectare permanent și gratuit al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Centrul de colectare lansat astăzi reprezintă cea de-a 30-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din Târgu Jiu oferă servicii de colectare și preluare a deșeurilor electrice atât pentru persoane fizice cât şi juridice.

„Inaugurarea noului Centru de Colectare a deșeurilor provenite din echipamente electrice și electronice reprezintă un nou pas făcut de Primăria Municipiului Târgu Jiu în ceea ce privește protecția mediului. Prin proiectul Asociației Române pentru Reciclare RoRec, locuitorii orașului nostru beneficiază de un spațiu amenajat conform standardelor europene, unde pot să renunțe la această categorie de deșeuri fără să pună în pericol mediul înconjurător. Mă bucur că municipiul Târgu Jiu se alătură celorlalte orașe în care funcționează un astfel de centru deosebit de util comunității, cu atât mai mult cu cât este unul dintre puținele orașe care beneficiază deja de un depozit ecologic de colectare a deșeurilor, precum și de platforme subterane amenajate în mai multe zone ale orașului”, a declarat domnul Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Locuitorii din Târgu Jiu şi zonele din proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, de pe strada Termocentralei nr.27. Programul centrului este marțea și miercurea, între orele 14.00-16.00 și sâmbăta între orele 10.00-13.00.

Mâine, 10 octombrie, are loc prima acțiune de colectare a deșeurilor electrice organizată de noul Centru de Colectare Târgu Jiu. Asociația Română pentru Reciclare RoRec invită cetăţenii Municipiului Târgu Jiu să se debaraseze corect de aceste deșeuri electrice, prin depunerea lor la centrul de colectare sau la unul dintre cele 3 puncte provizorii ce sunt amenajate în următoarele locuri din oraș: Casa de Cultură, Parc Lido, Parc Debarcader. Deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţie sau sediu de firmă prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800, număr gratuit. Acțiunea de colectare are loc între orele 9.00-17.00.

Cei care se vor debarasa de deşeurile electrice în cadrul acţiunii de colectare, vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii oferite de Candy, Horecat, Tristar și Skill: două cuptoare cu microunde, două arzătoare exterioare cu 3 ochiuri, un aspirator bagless și două mașini de găurit. Tragerea la sorţi va avea loc la Primăria Târgu Jiu, mâine, 10 octombrie, la ora 18.00.

Nu uitați că diseară locuitorii din Târgu Jiu sunt așteptați la ”Recycling Rocks!”, un concert organizat de Primăria Municipiului Târgu Jiu, împreună cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec, cu ocazia lansării centrului de colectare, care se va desfășura în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Domino și Cargo vor concerta începând cu ora 20.00.

Pe www.rorec.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/AsociatiaRoRec, puteți urmări în timp real toate noutăţile despre activitatea Asociaţiei RoRec.

Bucuresti, 09.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *