free download 78 travel guides written by experts

AdVenture a lansat Volvo XC60

AdVenture a lansat noul model Volvo XC60 pe piata SUV-urilor medii premium din Romania.

Comunicarea Volvo XC60 urmeaza directia creativa a campaniei internationale “Din Suedia cu multa dragoste”. Campania integrata implementata de AdVenture este structurata in doua etape de comunicare concomitente: mass-market inovativ in intervalul 7 – 18 noiembrie si campanie conventionala de ATL. Despre conceptul  campaniei si declinarea la nivel de mass-market, Raluca Radulescu, Marketing Manager, EIT-Forum Auto, a declarat: “Lansarea XC60 a fost o provocare pentru ca venea cu un concept international foarte complex, care reunea sub umbrela “Dragoste” doua beneficii: siguranta si frumusetea. Adaptarea conceptului de catre AdVenture a generat o idee originala pe media neconventionala: am creat o mica lume Volvo in “inima” orasului, printr-un product placement inovativ care a transmis foarte bine mesajul nostru catre public, am disecat “dragostea” din care s-a nascut aceasta masina si am ambalat-o in mesaje relevante pentru consumator.”

Plecand de la headline-ul campaniei, proiectul mass-market inovativ s-a concretizat in  constructia unei “inimi” care dezvaluia noul model Volvo XC60. Prin amplasamentul constructiei si posibilitatea de drive test, proiectul mass-market a oferit si un bun prilej de interactiune cu publicul tinta.

“Ideea de eveniment mass-market s-a nascut in mod natural din conceptul international, "Din Suedia, cu multa dragoste". Volvo XC60 este cel mai frumos Volvo creat vreodata, o masina construita cu dragoste, dar in acelasi timp si cel mai sigur Volvo din toate timpurile, o masina care protejeaza viata. Pornind de la aceste 2 caracteristici definitorii, ideea "inimii Volvo" a venit firesc. “Inima” este simbolul pentru dragoste si viata, deci reprezinta perfect conceptul Volvo XC60.”  a afirmat Violeta Marinescu, Client Service Director AdVenture.

 Cu privire la implementarea mass-market-ului, Violeta Marinescu a adaugat: “Proiectul innovative outdoor a fost foarte solicitant din punct de vedere al solutiei tehnice insa, eforturile echipei au fost rasplatite pe deplin. Evenimentul a fost un real succes, aducand atat vizibilitate si awareness pentru XC60 cat si vanzari importante pentru acest model”.

In perioada noiembrie – decembrie 2008 campania Volvo XC60 beneficiaza de o prezenta la nivel national pe urmatoarele suporturi media: TV national (Antena3 si TVR1), presa nationala, proiecte speciale pe internet si afisaj stradal. 
Expunerea TV cuprinde un pachet de trei spoturi (30”, 20” si 15”) care evidentiaza atat conceptul de comunicare “Din Suedia cu dragoste” cat si sistemul unic “City Safety”, tehnologia inovatoare aflata in dotarea standard a SUV-ului Volvo XC60.

Echipa AdVenture care a lucrat campania Volvo XC60 este formata din: Elisa Olteanu – Senior Copywriter, Daniela Habara – Junior Copywriter, Violeta Marinescu – Client Service Director, Diana Focea – Account Executive, Mircea Moldovan – Co-Creative Director, Octavian Todirut – Graphic Designer, Stefan Popescu – Media Director, Cristi Ciureanu – DTP, Alex Laur – BTL Manager, Cristi Enachescu – Director Productie.

Bucuresti, 25.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *