free download 78 travel guides written by experts

Generali Asigurari a subscris cu 50% mai multe prime de asigurari de viata, in primele noua luni

În perioada ianuarie-septembrie 2008, Generali Asigurări a realizat un volum total de prime brute subscrise de 318,9 milioane lei, cu 13,5% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (281 milioane lei). O evoluţie semnificativă au înregistrat-o asigurările de viaţă, care au crescut cu 50% (63,7 milioane lei), faţă de 42,4 milioane lei prime subscrise în perioada similară a anului 2007. Din portofoliul de asigurări de viaţă al Generali Asigurări, un procent de 80% îl reprezintă asigurările individuale şi 20% asigurările de grup. Asigurările de viaţă cu componentă investiţională – unit-linked au înregistrat o creştere de 242% (10,8 milioane lei) faţă de ianuarie-septembrie 2008.

În perioada analizată, asigurările generale au crescut cu 7% (255,1 milioane lei, faţă de 238,6 milioane lei în ianuarie-septembrie 2007). Cele mai vândute tipuri de asigurări pe acest segment au fost: asigurările CASCO (147,8 milioane lei), RCA (31,3 milioane lei) şi asigurarea de locuinţe (24,9 milioane lei), unde s-a înregistrat o creştere de 55% faţă de perioada similară a anului precedent.

„Rezultatele înregistrate în primele nouă luni ale anului confirmă poziţia puternică a Generali Asigurări pe piaţa românească. Suntem concentraţi, pe termen mediu şi lung, pe o creştere sănătoasă şi sigură, încurajată de perfecţionarea calităţii serviciilor oferite şi de întreţinerea unui portofoliu echilibrat între clienţii corporate şi retail”, a declarat Marie Kovářová, Director General Generali Asigurări.

În perioada analizată, rezultatele financiare ale Grupul Generali au crescut cu 6,6%, ajungând la 51,7 miliarde euro, cu performanţe atât pe segmentul asigurărilor de viaţă (35,2 miliarde euro, +7,5%), cât şi pe cel al asigurărilor generale (16,4 miliarde euro, +4,9%).

„În ultimii ani, ne-am respectat cu profesionalism angajamentul de a furniza produse şi servicii de calitate şi investiţii sigure şi profitabile celor peste 50 de milioane de clienţi din întreaga lume. Rezultatele obţinute, în ciuda contextul financiar internaţional extrem de delicat, ne reconfirmă faptul că suntem unul dintre cele mai puternice grupuri financiare. Ne bazăm pe numărul mare de clienţi, strategia de distribuţie multichannel şi diversificarea geografică optimă”, a explicat Antoine Bernheim, Preşedinte al Grupului Generali.

Generali Asigurări este membră a Generali PPF Holding B.V., companie care operează în 13 ţări din Europa Centrală şi de Est. Prin subsidiarele sale, Generali PPF Holding administrează active în valoare de aproape
10 miliarde de euro şi oferă servicii unui număr de 9 milioane de clienţi, în toată regiunea. Generali PPF Holding este înregistrată în Olanda, iar principala ramură organizatorică este stabilită la Praga, în Cehia. Generali PPF Holding B.V. este un joint venture al Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%).

Bucuresti, 25.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *