free download 78 travel guides written by experts

Acneea juvenila

Ce este? Acneea juvenilă este cea mai întâlnită formă de acnee şi, după cum îi spune şi numele, apare la tineri. Un studiu a arătat că aproximativ 80% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani suferă de acnee. Aceasta apare datorită secreţiei unei cantităţi mari de hormoni de către organism, în timp ce pielea îşi schimbă aspectul.

Simptome şi semne. Printre procesele care conduc la formarea acneei juvenile se numără acumularea de sebum, substanţa grasă secretată de glandele sebacee ale pielii, hipersecreţia de keratină şi o proliferare bacteriană. Cumulate, acestea antrenează inflamarea foliculilor de la nivelul pielii, dând posibilitatea formării de comedoane, papulopustule, noduli (cunoscute sub numele de coşuri). Acneea apare mai ales în zonele cu mare concentraţie de glande sebacee, cum ar fi pe faţă, gât, piept şi spate.

Acneea juvenilă se manifestă prin puncte albe, puncte negre şi chiar chisturi. Dintre acestea, chisturile sunt cele mai periculoase pentru că pot cauza cicatrici în momentul în care coşurile sunt “stoarse”.

Tratament. Trebuie ştiut că acneea juvenilă nu apare datorită neglijării igienei ci datorită schimbărilor hormonale şi a stilului de viaţă de la această vârstă!

Sfat pentru fete: este nevoie de o atenţie sporită în alegerea produselor cosmetice, în general, şi a celor pentru tratarea acneei în special. Specialiştii recomandă folosirea dermatocosmeticelor şi spun că acestea împreună cu tratamentul medicamentos, ameliorează acneea. Alegerea lor are legătură cu tipul de leziuni de acnee şi tipul de piele, iar pentru a afla aceste lucruri este indicat să consultaţi un medic dermatolog.

Sfat pentru băieţi: trebuie evitată folosirea prelungită a aceleiaşi lame de ras sau împrumutarea aparatului de ras, deoarece se pot acumula bacterii care infectează foliculii şi duce la apariţia coşurilor.

Acneea este specifică pubertăţii, iar cea mai bună măsură atunci când se observă apariţia coşurilor este consultarea unui medic dermatolog. Informarea corectă este inportantă în procesul de prevenire şi ne scapă de multe bătăi de cap. Găseşte articole scrise de medici pe www.getcool.ro şi câştigă încredere în tine.

Bucuresti, 05.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *